Allt- i- ett är det bästa i vardagen. Här gör jag en kyckling med klassiska smaker där morötter och potatis får gå med så det bara är att lyfta på locket och servera när du ska äta. Jag serverade detta med en gräddsås och svartvinbärsgelé.
Jag vet att många upplever att de inte lyckas med hel kyckling. Det kan finnas fler orsaker till det. Har du en liten kyckling så kommer den bli klar fortare och riskera att bli torr. Sedan är det olika kvalitet på kyckling precis som med kött så lägg märke till vilken kycklingmärke det var när du lyckades så kan du utgå från det.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder
Hel kyckling med morötter och potatis i slowcookern
1 hel kyckling (min var rätt stor)
1 tsk paprika
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk salt
1 krm peppar
3 stora morötter, skalade och skurna i bitar
10- 15 små potatisar, halverade
2 dl vatten
2 lagerblad
Gör så här:
- Blanda ihop kryddorna i en skål och krydda sedan kycklingen runt om.
- Jag stekte inte kycklingen här utan la bara ner den i slowcookern.
- Lägg ner potatis och morotsbitarna runt om.
- Häll på 2 dl vatten och lägg i lagerbladen
- Kör på
- LÅG i 6-7 h
- HÖG i 5-6 h
- POULTRY i 30 min (tryckkokare)
- Servera med gräddsås och gelé och en god sallad
Reklam för mina kokböker
Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna
”Slowcooking och tryckkokning- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” – Köp den på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Hej! Jag har läst att man ska dra av skinnet från kycklingen om man gör den i crockpot, annars blir det ”gummi”. Gör du inte det?
Hej Eva
Det hade jag inte hört, jag tycker inte det blir så 😊