Fisk i slowcooker är lite klurigt. Du ska inte laga fisk länge utan tricket är att laga basen i slowcookern och sedan lägga i fisken på slutet. Då blir det amazing!!!
Detta är en variant där grytbasen kan stå hela dagen och när du vill äta så lägger du i fisk och grädde och kör på hög medan du dukar och steker brödkutonger 🙂
Fiskgryta med vitt vin och fänkål
4-6 portioner
Grytbas:
3 potatisar, skalade och skurna i mindre bitar
1 stor palsternacka, skalad och skuren i mindre bitar
3 morötter, skalade och skurna i slantar
1-2 skal av en fänkål, tunt skivad
1 gul lök, hackad
2 pressade vitlöksklyftor
4 dl vatten
2 burkar krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 fiskbuljongtärnimg
2,5 msk hummerfond
1 dl vitt vin
1 tsk socker
1 tsk salt
På slutet
400 g torsk, skurna i mindre bitar
400 g lax, skurna i mindre bitar
1 dl grädde
Topping
Räkor o stekta brödkrutonger
Gör så här
– Stek löken på medelhög värme i olja i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen. Om du inte vill/hinner steka lök, byt ut löken mot 1 tsk lökpulver. Ostekt lök skapar ofta en besk smak.
– Lägg ner alla ingredienser till grytbasen i sloxcookern och rör om
– Kör på LÅG i 8-10 h eller HÖG i 6-7 h.
– När det är ca 45 minuter kvar till du vill äta, lägg ner fiskbitarna och häll i grädden. Kör på hög i ca 45 minuter.
– Stek brödbitarna i olja eller smör med lite salt och vitlökspulver
– Servera med räkor och stekta brödkrutonger
Följ mig på Instagram och Facebook för mer matlagning i vardagen
Ny slowcookingkokbok!
Nu är nya slowcookingkokboken ”Slowcooking i vardagen” här. Den går nu att beställa via Isaberg, Bokus, Adlibris eller där böcker säljs på nätet
Slowcookingkokbok
Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
0 comments on “Fiskgryta med vitt vin och fänkål i slowcooker”Add yours →