Crocktober markerar startskottet för all slökokning! Nu börjar hösten med grytor, pulled, soppor och allt annat mumsigt du kan göra med din slowcooker.
Just nu kör Crock-Pot en 50/50 kampanj för att uppmuntra alla att tänkta mer klimatsmart i sin matlagning, detta stöttar jag såklart och hänger på med detta recept där jag bytt ut 50 % av köttet mot belugalinser.
Sötpotatischili med nötfärs och belugalinser
400 gram nötfärs
1,5 dl belugalinser
2 st sötpotatisar
3 morötter, skalade och skurna i bitar
2 st gula lökar, grovhackade
3 klyftor vitlök, finhackade
2 st paprikor i olika färger
2 buljongtärningar (kött eller grönsaks)
0,5 – 1 st röd chili, finhackad
2 msk olivolja
1 krm cayennepeppar
2 tsk spiskummin
1 kanelstång
1 tsk paprikapulver (vanlig eller rökt)
2 burkar krossade tomater
2,5 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
Tillbehör:
Skivade jalapeno
Mango
Avocado
Picklad rödlök
Gräddfil/creme fraiche eller växtbaserade produkter
Tacochips/Nachochips
Lime
Koriander
Gör så här:
Bryn den hackade gula löken och färsen i olja, häll i spiskummin och paprikapulver och chilin och låt fräs med någon minut. Häll sedan i resten av ingredienserna och kör på låg i 6-8 h eller 20 minuter i Expressen
Rör runt ordentligt och låt stå några minuter. Servera med tillbehören.
0 comments on “Crocktober – Sötpotatischili 50/50”Add yours →