Bästa ”snabbmaten” ever! 5 min av prepptid, sen står den bara och gosar och blir galet god, sen gör du bara tillbehör och äter.
Fyllde kycklingen med citron och vitlök sen massa torra kryddor på utsidan så det blir liksom en tvåfrontsattack av smaker 😊
Vitlöks och citronfylld kyckling
Ingredienser
1 färsk kyckling
1 tsk paprikapulver
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk salt
1 tsk lökpulver
1 tsk timjan
1 tsk vitlökspulver
0, 25 tsk cayennepeppar
0, 25 tsk svartpeppar
1 stor klyfta citron
4 klyftor vitlök
Gör så här:
Blanda alla torra kryddor i en skål.
Stoppa in citron och vitlöksklyftorna inuti kycklingen och gnid in den torra kryddblandningen runt hela kycklingen.
Lägg ner kycklingen i crockpoten och sätt på låg i 6- 7 h
Sista timmen- lägg en träslev under locket och fortsätt laga, då blir skinnet lite knaprigt 😊
Till detta gjorde jag grovstrimlad sötpotatis som jag körde i ugnen tillsammans med olja och kryddor, kokta grönsaker och vitlökssås.
Vad är det för tillbehör du har i bilden? Ser supergott ut!
Tack för receptet:)
Det är sötpotatis som jag rivit och sen kört i ugnen med olja och kryddor 😊 det var riktigt mumsigt…
Lägger du kycklingen i en torr crock pot, ingen vätska alls?
Det undrar jag också. 🙂
Hej! Vilken härlig samling av recept. En riktig guldgruva!! Jag har en 5,7-liters Crock Pot som jag köpt begagnad (men den var knappt använd av tidigare ägare). När jag tillagat två hela kycklingar i den samtidigt i 6-8 timmar på låg så har de kokat sönder och samman, alltså man kan bara plocka upp ben och köttbitar utan att de hänger ihop det minsta. Det är precis som att värmen är felinställd från början. Eller vad tror du? Man ska väl kunna tillaga så länge utan att det blir så?
Bästa hälsningar
Sofia
Hej Sofia 😊 välkommen till slökokningens underbara värld. Det beror lite på storleken på kycklingen. Om de faller sönder helt så har de nog gått lite för länge. Korta ner tiden nästa gång så blir det nog toppen 👍
Hej Sofia 😊 förlåt för sent svar. Det kan var lite klurigt att sätta en tid på hel kyckling då de ofta är väldigt olika stora och om de är mycket vatten tillsatt i kycklingen. Är kycklingen liten och ekologisk så kan man minska tiden rätt rejält..
Hej, jag har en crockpotExpress. Kan man köra med öppet lock på den också för att få krispigt skinn?
Hej, kan du rekommendera någon god sås till denna? Vi är en såsig familj ☺
En fetaostsås funkar till typ allt skulle jag säga 🙂 eller en pestosås med creme fraiche..
Man kan aldrig ha för mycket sås i sitt liv enligt mig 🙂