En god kreolsk gryta kan man äta närsomhelst. En tisdag, till fest eller som matlåda. Den håller sig väldigt god länge. Jag brukar äta med ris först och sen med pasta för av variera mig.
Jag struntade i oliver och cornicorns för det gillar inte jag, men vill man ha ett så är det bara att lägga till det.
Jag tittade på ett otroligt roligt matlagningsprogram på Netflix som finns i 4 delar – Cooked- den fokuserar på olika kulturer runt maglagning och varje avsnitt har ett elememttema- eld, jord, vatten och luft. Har ni Netflix och vill titta på något nytt- titta på den!
1 kg fläskytterfile
200 g – 300 g smakrika korvar (jag tog Kabanoss )
1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
1 burk syltlök
0.5 dl spad av syltlök
2 hackade Vitlöksklyftor
2 dl Creme fraiche lätt
1 dl mellangrädde
3 paprikor
1 finhackad gul lök
1 tsk timjan och eller mejram
Salt, peppar
Cayennepeppar
1 msk maizena
1 msk vatten
Skär fläskytterfilen i lite större bitar. Skiva korven och hacka lök och vitlök.
Fräs kött, korv och lök snabbt i en panna så det får färg.
Lägg ner i pottan och häll över vatten, buljongtärning och spad från syltlök.
Häll ner syltlök och paprika i bitar.
Sätt på låg i 3 h.
Blanda maizena och vatten och rör om. Häll i grädde, maizenaröran och creme fraiche och låt koka upp. Smaka av med timjan eller mejram, salt, peppar och cayennepeppar
Servera med ris och en god sallad med fetaost.
Mycket god gryta, så enkelt att laga. Gjorde den på en lördag och hade hela dagen fri för andra aktiviteter! Perfekt!
Åh vad roligt att höra Helena 😊
Hej,
Lite ovan med att göra grytor, är det tänkt att man gör maizenaröran / grädden osv i en kastrull vid sidan av efter som att det ska kokas upp? Eller slår man det i pottan efter 3 timmar, får du det att koka upp med hjälp av hög effekt i så fall?
MVH
//Crock pot noob
Du häller ner grädde/creme Fraiche och mazienaröra efter 3 h och låter den koka upp på hög 👍😊 du hade förstått allt helt rätt 😀 lycka till