Sista dagarna på januari brukar vara de fattigaste på året efter jul och nyårshelgerna. Nu rotar vi fram konserver i skåpen och tittar i skafferiet och i kryddhyllan. Vad kan man laga med allt detta? Massor!
Jag har oerhört svårt att slänga mat, det tar emot in i själen. Orsaken till detta är min mamma som är född på 30- talet och levt sig igenom ransonering under andra världskriget då de åt kokt havregrynsgröt till frukost och sedan stekt havregrynsgröt till middag. Man slänger inte mat! Man tänker om och använder det som finns. Detta är en utmaning i dagens överflöd och varje gång jag måste slänga något ur kylen som blivit gammalt så
Så detta är en del av min syn på mat så jag blir lite lycklig av sånt här.Och med slowcookern så blir det så enkelt!
Här kommer ett gäng vegetariska recept som man kan laga med basvaror som man ofta har hemma.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇

Potatis och purjolökssoppa– en så god soppa som är så enkel, gör den lyxig med olika toppingar
Linsbolognese med grekiska kryddor– piffa upp linsbolognesen enkelt med kryddor
Enklaste Linssoppan– barnvänlig, billigaste och enklaste middagen
Kikärts- och linsgryta med kokosmjölk och mango chutney– så mycket smak och mättande
Indisk linsgryta med kokosmjölk, kanel och kardemumma– för att den bara är så galet god!! Lite fler ingredienser men så värt det 🙂

Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR



Vill ha många recept
Perfekt! Jobbar på det 😊