Brukar du köpa färdig kyckling som du kan använda i sallader, wraps eller i röror? Nu kan du göra din egen i slowcookern! Det är busenkelt och blir fantastiskt!
Jag har redan gjort två satser, ätit den med pasta, i wraps med libabröd och på buffén här nedan så blandade jag den med röd pesto och serverade med ugnsbakad färskpotatis med sparris, sallad med ruccola, vattenmelon, gurka och fetaost och Green Goddesssåsen b la.
Bästa sommarkycklingen i slowcookern
1 kg kycklingfiléer
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar eller 3 msk kycklingfond
1 tsk salt
Lägg ner allt i din slowcooker. Kör på LÅG i 4-5 h. Använd gärna en kötttermometer- innertemperaturen ska upp till ca 70 grader.
Tips på användning
– Skiva eller dra isär kycklingen och blanda i 2 dl röd eller grön pesto
– Kycklingwrap med fetaost till stranden
Slowcookerkokboken
Slowcookerkokboken finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Hej!
Använder du alltså en hel kyckling?
Hälsningar
Anna
Det var en väldigt bra fråga, insåg att jag inte var tydlig där, nej, jag använde kycklingfiléer, jag ska ändra i receptet 😊
Hej! Hur brukar du förvara det du inte äter med en gång? Fryser du eller i kylen bara?
Tack för många fina tips!
Jag brukar förvara mycket i kylen, men det mesta går absolut att frysa 🙂 Rätter med potatis brukar inte bli bra att frysa dock..
Vad roligt att du gillar tipsen 🙂
Kan man använda kycklingfiléer direkt från frysen?
Jag skulle tina dem först för säkerhets skull:)
Hej!
Ska det vara en liter vatten?
Ja, precis:)
Japp 😊