3 december bjuder på en underbar lammgryta med juliga kryddor. Denna gryta gör sig bäst om du gör den en dag innan och låter stå i kylen en dag, då utvecklas samkerna extra mycket.
Att fräsa kryddor, chili , vitlök och ingefära i olja gör stor skillnad i smak så missa inte det momentet 😊👍
Indisk lammgryta med kanel, koriander och chili
6-8 portioner
1,2 kg lammstek
2 msk rapsolja
2 hackade gula lökar
4-5 hackade vitlöksklyftor
1 msk färsk, riven ingefära
0,5 – 1 hackad, röd chilifrukt
1 tsk spiskummin
1 tsk kardemumma
1 tsk koriander
2 krm kanel
1,5 tsk salt
1 mörk oxbuljongtärning
2 burkar krossade tomater
1 burk kokosmjölk
Gör så här:
- Hacka lök, vitlök och chili. Riv ingefära och blanda ihop allt tillsammans med kryddorna.
- Fräs kryddblandningen i olja på medelhög värme någon minut.
- Skär steken i mindre grytbitar och bryn köttet så det får lite färg
- Lägg ner allt i grytan och häll på krossade tomater och smula över buljongtärningen
- Kör på låg i 6-7 h
- Häll i kokosmjölken och sätt på hög tills det kokats upp.
- Servera med sallad och naanbröd
0 comments on “3 december- Indisk lammgryta med kanel, koriander och chili”Add yours →