Ugnsbakad wraps med pulled chicken som slökokats med sweet chili, ingefära och lime

Detta var verkligen ett ”sevadsomfinnsikylochfrys” som blev grymt bra! Håller fortfarande på med mitt No waste-slowcookingprojekt och efter att ha stått och stirrat en stund så kom detta recept upp i mitt huvud. Att göra olika typer av pulled och sedan använda tortillabröd eller libabröd för t ex wraps eller pizza är genialt!

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇

Pulled chicken med sweet chili, ingefära och lime
4-6 portioner

800 g kycklinglårfileer
5 cm färsk ingefära, skivad i skivor (eller 1,5 tsk malen ingefära)
0,5- 1 tsk chiliflakes
0,5 dl sweet chili sås
5 msk japansk soja
1 dl vatten
1 lime, skuren i skivor
2 klyftor vitlök, skivad
1 tsk risvinäger

Till wrapsen
Stora tortillabröd eller libabröd
Zucchini, skivad i tunna skivor
Purjolök, skuren i tunna skivor
Ost
Srirachiamajonäs

Gör så här:
– Bryn kycklingen om du vill i en stekpanna, du kan hoppa över detta steg om du vill.
– Lägg ner alla ingredienser i slowcookern och kör på LÅG i 6-7 h eller HÖG i 4-5 h.
– Sätt ugnen på 175 grader på varmluft
– Ta en stekspade eller en slev och tryck sönder kycklingbitarna och låt allt stå lite till så kycklingen drar åt sig av såsen.
– Lägg ut 4 stora libabröd på ugnsplåtar, lägg på kyckling på halva sidan. Lägg på zucchini, purjölök, srirachiamajonäs och ost. Vik över halva brödet och dela dem på hälften så det blir fyra kvartar.
– Sätt in i ugnen och kör wrapsen i 10-15 minuter.


Slowcookingkokböcker

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

0 comments on “Ugnsbakad wraps med pulled chicken som slökokats med sweet chili, ingefära och limeAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *