Med endast 2 ingredienser så har du en underbart god bas som du kan servera på många olika sätt. Jag lagade denna under en dag och åt den dagarna efter i olika former. Jag värmde den genom att steka olika grönsaker tillsammans med färsen för att sedan toppa ris med en variant och i en wrap med pak choi och chilimajonäs.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇
Teriyakifärs
6 portioner
800 g nötfärs
1 flaska (ca 3 dl) färdig teriyakisås
1 dl vatten
Om du vill ha lite sting, ha även i 1-3 tsk srirachia, sambal oelek eller 1 tsk chiliflakes
Gör så här:
- Stek färsen i en stekpanna.
- Slowcooking: lägg ner färsen i slowcookern och laga på LÅG i 7-8 h eller 5-6 h på HÖG.
- Tryckkokning: lägg ner färsen i tryckkokaren och kör på MEAT i 15 minuter.
- Gryta på spis: Bryn färsen direkt i grytan, häll på såsen och koka på låg värme i ca 10-15 minuter.
Serveringstips
– I wrap med stekt pak choi, kimchi, babyspenat, pickad gurka och rödlök och srirachiamajonäs
– Fräs på färsen med purjolök, pak choi och skivad zucchini. Servera med ris och sesamfrön (och chilimajonäs, för det är gott till allt!)
–
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
0 comments on “Teriyakifärs serverad på två sätt”Add yours →