Parmalindad kyckling med pesto i slowcookern

Om det inte är vår ute så kan jag iallafall laga mat som ger mig vårfeeling. Det är sånt här jag vill äta hela sommaren så häng med mig och laga mat tills våren föjer efter. Kyckling, parmaskinka, parmesan och pesto… because what´s not to love here 🤩

Denna rätt är väldigt enkel, du kan använda kycklingfilé eller kycklinglår, tillagningstiden blir lite olika bara. Kycklingfilé tar alltid kortade tid att bli klar och blir lätt torr om den går för länge.

Parmalindad kyckling med pesto i slowcookern
4-6 portioner
800 g kycklinglårfileer eller kycklingfileer delade i två delar
100-150 g parmaskinka
4 msk grön pesto
1 tsk salt

Gör så här:

  • Lägg ner kycklingbitarna i en bunke, häll i pesto och salt och rör om så peston täcker kycklingbitarna.
  • Linda in kycklingbitarna med parmaskinka.
  • Lägg ner kycklingbitarna i slowcookern.

Tillagningstider:
Kycklingfiléer- LÅG i 1-1,5 h, HÖG i knappt 1 h
Kycklinglårfiléer- LÅG i 1,5 – 2 h, HÖG i 1-1,5 h

Servera med pestopasta, riven parmesanost och en fräsch sallad.

Slowcookingkokböcker

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

0 comments on “Parmalindad kyckling med pesto i slowcookernAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *