Jag älskar att surfa runt på Tasty-health.se.
Hon är min räddning när sötsugen sätter in… detta recept är inspirerat av hennes morotsmuffins
Detta recept kan man variera med olika barnmatsburkar och bär eller frukt. Gör man blåbär så kan man byta ut kryddorna mot lite vaniljpulver istället.
Till muffinsen:
2,5 dl havremjöl (mixa havregryn till ett mjöl)
2 skopor (2x30g) vanilj vassleproteinpulver
2 tsk kanel
1 krm kardemumma
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
0.5-0.75 dl Stevia strö
4 äggvitor
1 liten burk (125g) morotspurée, äppel och bananpure, blåbär eller annan Semper banrmats-burkar
110 g vatten eller mjölk (ev någon msk mer om smeten är för tjock)
2 msk finriven morot/äpple/blåbär
Sätt ugnen på 175 C.
Blanda torra och blöta ingredienser för sig och rör sedan ihop på till en slät smet. Häll i muffinsformar och grädda i ugnen i ca 15 minuter. Övergrädda inte, då blir de torra
0 comments on “Nyttiga och supergoda proteinmuffins”Add yours →