familjenshusman

Ny kokbok!!đŸ„ł Familjens husman- hĂ„llbara mĂ„ltider för alla tillfĂ€llen đŸ„°

Detta inlĂ€gg Ă€r reklam för min nya kokbok, Familjens husman đŸ„°đŸ„°

Åh, vad det Ă€r pirrigt nu! đŸ€©đŸ€©

NĂ€r man gör en kokbok sĂ„ Ă€r det sĂ„ mycket laga mat, tĂ€nka, skriva, laga mera mat, Ă€ndra recepten som jag inte gillade, tĂ€nka Ă€nnu mer, krascha köket med 10 rĂ€tter inför omslagsfoto. Men nu nĂ€r den har gĂ„tt till tryck och jag Ă€ntligen kan berĂ€tta för er om min nya kokbok sĂ„ fĂ„r jag supermycket fjĂ€rilar i magen 🩋🩋🩋. Kommer ni tycka om den lika mycket som jag tycker om den? 🙈

Boken kommer officiellt att slĂ€ppas pĂ„ bokmĂ€ssan i Göteborg sista helgen i septembar men om du förbokar boken via Isaberg Förlag sĂ„ Ă€r du garanterad ett exemplar och du fĂ„r den dessutom signerad 😍

Om kokboken

Det hĂ€r Ă€r nog den mest kĂ€nslosamma kokbok jag skrivit. Recepten Ă€r mitt sĂ€tt att hylla min mamma som gick bort förra Ă„ret och den mat vi lagat tillsammans fast jag gjort det pĂ„ mitt sĂ€tt. NĂ€r jag och mamma lagade mat, dĂ„ var livet bra! Livet runt omkring oss var rĂ€tt tufft och vi mĂ„dde inte jĂ€ttebra i omgĂ„ngar men nĂ€r vi lagade köttbullar eller söndagsstek och stod med varsin smaksked i handen och smackade, tĂ€nkte, kĂ€nde efter och sen – Lite mer soja…, och kanske lite mer vinbĂ€rsgelĂ©- dĂ„ var allt bra och tryggt.

Recepten

Recepten i boken Àr delvis klassiker som kÄlpudding fast med lite Àppelsmak, köttbullar med en touch av svartvinbÀr och potatisbullar men ocksÄ husmanskost som jag tycker passar till min generation av matlagning. Vi odlar sÄ mycket mer i Sverige idag sÄ nya smaker kan fÄ inspirera vÄr svenska husmanskost.

Detta Àr en kokbok för alla tillagningssÀtt. Det Àr alltsÄ inte en ren slowcookingkokbok som mina tidigare kokböcker Àven om slowcooking och tryckkokning Àr med som ett naturligt tillagningalternativ i de recept dÀr det passar. SÄ en gryta kan tillagas i gryta pÄ spis, i slowcooker eller tryckkokare och det finns instruktioner för alla tre sÀtten.

Odling, bakning och viltkött

NÀr jag började skriva boken och började laga recepten sÄ kÀnde jag att det var sÄ mycket mer runt min och mammas matlagning. Vi bakade bröd, vi gjorde sylt, lagade viltkött, plockade lingon och kantateller och odlade potatis och rabarber. Mamma var en miljökÀmpe sÄ det har legat som en grund genom mitt liv. Man slÀnger inte mat och man Àr tacksam för det man har. SÄ jag gick pÄ dessa kÀnslor och fick förmÄnen att prata med trÀdgÄrdsmÀstare frÄn Skillebyholm, bagare frÄn SaltÄ kvarn, Àgaren av Devilda AB och Àven SödertÀlje kommun om hur de som kommun jobbar med odling. Dessa blev temaavsnitt i boken för att inspirera dig att kanske prova att odla en tomat eller vÄga prova att baka med surdeg.

Matminnen

Matminnen Àr en del av ens liv, ens familj och mÄnga rÀtter som vi Àter kopplar vi direkt till olika hÀndelser i livet. Jag har kryddat boken med matminnen frÄn mig och min familj som de har delat med mig. Det skulle kunnat blivit en egen liten bok för nÀr man vÀl börjar tÀnka pÄ detta sÄ bara rasar det in minnen och det Àr underbart att höra hur vissa rÀtter jag har lagat har pÄverkat min familj pÄ olika sÀtt.

Kommentera gĂ€rna i detta inlĂ€gg om du har nĂ„got extra speciellt matminne- det Ă€r ljuvligt att lĂ€sa đŸ„°

Jag hoppas innerligt att detta kan vara en bok som inspirerar dig pĂ„ mĂ„nga olika sĂ€ttđŸ„°

Du förbokar boken via Isaberg Förlag- klicka hÀr för att förboka

kram/Linda ❀

0 comments on “Ny kokbok!!đŸ„ł Familjens husman- hĂ„llbara mĂ„ltider för alla tillfĂ€llen đŸ„°Add yours →

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *