Förra veckan var det fattoush och denna vecka vad det svenskt tema på fikat. Jag ville introducera lite midsommarkänsla till mina elever (som har varit i Sverige ungefär 1,5 år)
Jag gjorde sillröra på bröd och äppelpaj. Kan lova att de såg rätt skeptiska ut när jag sa sill, men alla lovade att smaka 😂
Resultatet blev faktiskt över förväntan då alla tyckte det var supergott och flera tog flera bitar….
Alltså sillröra!!! Gjorde en lite snällare variant så bytte matjessill mot inlagd sill..så galet mumsigt!
Hemligheten med smulpajen är att ha lite salt i smulröran. Då blir det amazing.
Sillröra
1 paket Polarbröd (gjorde halvor och la röran mellan)
400 gram inlagd sill
5 hårdkokta ägg
3 dl crème fraiche
100 g färskost
1 stor rödlök
svartpeppar
Mixa allt och lägg på bröden
Lindas smulpaj
6 äpplen
Kanel
Socker
Smuldeg
125 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 msk socker
1/2 tsk salt
Skiva äpplena och strö kanel och socker över. Blanda ihop till smuldegen och häll över.
Sätt in i ugnen i 225 grader i ca 20 min. Håll koll så den inte blir bränd, men den ska vara lite knaprig 🙂
0 comments on “Midsommarmums på jobbet med sillröra och äppelpaj”Add yours →