Jag blev så sugen på äppelkompotten som jag gjorde i höstas och sen kom jag på att fattiga riddare måste vara väldigt gott till 🙂 så det fick det bli. Jag köpte nybakt levainbröd från Saltå kvarn och vispade ihop mjölk och ägg och doppade dem i. Stekte sedan i smör och toppade med äppelkompott, vaniljkvarg och kanel. Mums!
![](http://lindasmathorna.se/wp-content/uploads/2021/06/DSC05285-683x1024.jpg)
Lyxiga fattiga riddare med slökokt äppelkompott
6 portioner
Gör en sats äppelkompott
- Ta 6 stora skivor levainbröd och dela i halvor
- Blanda ihop 1 dl mjölk med 1 ägg och vispa ihop med en gaffel
- Blanda i en nypa salt
- Doppa brödbitarna ordentligt i blandningen och stek i smör några minuter på varje sida på medelhög värme
- Klicka äppelkompott på varje brödbit. Klicka även på vaniljkvarg och lite kanel.
- Man kan även dela de stekta brödbitarna i mindre bitar och ha mer kvarg i botten 🙂 prova och se vad som blir din favorit
![](http://lindasmathorna.se/wp-content/uploads/2021/06/DSC05260-683x1024.jpg)
Slowcookerkokboken
Slowcookerkokboken finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook
![](http://lindasmathorna.se/wp-content/uploads/2021/01/slowcookerkokbok-768x1024.jpg)
0 comments on “Lyxiga fattiga riddare med slökokt äppelkompott”Add yours →