Lyxiga fattiga riddare med slökokt äppelkompott

Jag blev så sugen på äppelkompotten som jag gjorde i höstas och sen kom jag på att fattiga riddare måste vara väldigt gott till 🙂 så det fick det bli. Jag köpte nybakt levainbröd från Saltå kvarn och vispade ihop mjölk och ägg och doppade dem i. Stekte sedan i smör och toppade med äppelkompott, vaniljkvarg och kanel. Mums!

Lyxiga fattiga riddare med slökokt äppelkompott
6 portioner

Gör en sats äppelkompott

  • Ta 6 stora skivor levainbröd och dela i halvor
  • Blanda ihop 1 dl mjölk med 1 ägg och vispa ihop med en gaffel
  • Blanda i en nypa salt
  • Doppa brödbitarna ordentligt i blandningen och stek i smör några minuter på varje sida på medelhög värme
  • Klicka äppelkompott på varje brödbit. Klicka även på vaniljkvarg och lite kanel.
  • Man kan även dela de stekta brödbitarna i mindre bitar och ha mer kvarg i botten 🙂 prova och se vad som blir din favorit


Slowcookerkokboken

Slowcookerkokboken finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

0 comments on “Lyxiga fattiga riddare med slökokt äppelkompottAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *