Detta recept är inspiretat av Relinas kitchen på Instagram. Hon har massa god mat, mycket med kurdiskt ursprung vilket ofta blir amazing i slowcookern. Denna rätt är superenkel och med lite torkade kryddor så trollar man fram en ny middagsfavorit.
Kycklingfärsgryta med tomat, zucchini och aubergine
4 portioner
500 g kycklingfärs
1 aubergine, skuren i mindre bitar
1 zucchini, skuren i mindre bitar
1 burk krossade tomater (400 g)
1 hönsbuljongtärning
3 msk tomatpuré
2 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1,5 tsk spiskummin
2 tsk torkad persilja
1 tsk salt
Tillbehör
Bulgur/havreris
Citronskivor
Hackade valnötter
Gör så här:
– Bryn färsen i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen
– Lägg ner färs och resten av ingredienserna i slowcookern och kör på låg i 4-5 h eller hög i 2-3 h.
– Servera med bulgur eller havreris, hackade valnötter och citronskivor
Slowcookerkokboken
Slowcookerkokboken finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
ska det inte vara ngn annan vätska än tomatkrosset? känns lite torrt vid tillagningen…
Hej Josefin
Det blir vätska av köttet men vill du ha mer vätska så lägg till några dl vatten och öka kryddningen lite 🙂
Kan man laga denna gryta även på spisen?
Ja, absolut! Lägg till 1,5 dl vatten bara 😊👍