Kycklingfärsgryta med tomat, zucchini och aubergine med valnötter

Detta recept är inspiretat av Relinas kitchen på Instagram. Hon har massa god mat, mycket med kurdiskt ursprung vilket ofta blir amazing i slowcookern. Denna rätt är superenkel och med lite torkade kryddor så trollar man fram en ny middagsfavorit.

Kycklingfärsgryta med tomat, zucchini och aubergine
4 portioner
500 g kycklingfärs
1 aubergine, skuren i mindre bitar
1 zucchini, skuren i mindre bitar
1 burk krossade tomater (400 g)
1 hönsbuljongtärning
3 msk tomatpuré
2 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1,5 tsk spiskummin
2 tsk torkad persilja
1 tsk salt

Tillbehör
Bulgur/havreris
Citronskivor
Hackade valnötter

Gör så här:
– Bryn färsen i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen
– Lägg ner färs och resten av ingredienserna i slowcookern och kör på låg i 4-5 h eller hög i 2-3 h.
– Servera med bulgur eller havreris, hackade valnötter och citronskivor

Slowcookerkokboken
Slowcookerkokboken finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

4 comments on “Kycklingfärsgryta med tomat, zucchini och aubergine med valnötterAdd yours →

    1. Hej Josefin
      Det blir vätska av köttet men vill du ha mer vätska så lägg till några dl vatten och öka kryddningen lite 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *