En supergod, proteinrik paj med sötpotatis som pajskal! Enkelt och nyttigt i sommartider. Vi åt den med rökt lax idag och imorgon blir det skinka till…
Kesopaj i sötpotatisskal
500 gram minikeso
1 dl kaffegrädde
4 st ägg
200 gram ost, riven
1 tsk salt
Peppar
1 st tomater, skivade
10 stänger Sparris
Pajskal
2 sötpotatisar
Smör
Salt
Sätt ugnen på 180 gr.
Skala sötpotatisarna och skiva i tunna skivor. Smörj en ugnsform och lägg sedan skivor så de täcker botten och sidor. Grädda i 18- 20 min.
Mixa ihop keso, grädde, ägg, ost och salt och peppar i en bunke och häll sedan ner i det förgräddade pajskalet. Lägg på sparris och tomater
Grädda i 40- 45 min. När pajen inte rör sig när du skakar den är den klar.
Servera som den är eller med lax eller skinka
0 comments on “Kesopaj i sötpotatisskal”Add yours →