Detta inlägg innehåller reklam för min kokbok Slowcooking i vardagen
Idag är det kebabens dag! Hurra 🤩🤩🎈✨🎉 Det måste firas såklart för alla dagar som är tillägnade mat måste vi uppmärksamma! Du kan göra så mycket mumsigt med kebabtema och nedan kommer en av mina absoluta favoriter.
Detta är boken som kommer hjälpa dig att klara av matlagningen i vardagen. Boken som tar dig från köttbullar och snabbmakaroner till en grekisk allt-i-ett gryta med kött, potatis och zucchini serverad med bröd och fetaost på en tisdag. Läs mer om boken här
Den går nu att beställa via Isaberg, Bokus, Adlibris eller där böcker säljs på nätet
Bilder från releasedagen på Coop Folkparken i Södertälje
Men nu över till kebaben! Du gör den på fläskkarré eller fläskytterfilé och sen kan du variera hur du äter den såklart till det oändliga- i libabröd, i pitabröd, pommes, ris, bulgur eller i en sallad
Kebab på fläskkarré i slowcookern
Ingredienser
1 kg fläskkarré
Marinad:
0,5 dl ketchup
3 st finhackade vitlöksklyftor
4 msk vitvinsvinäger
1 pressad citron
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1,5 msk shawarmakrydda (se recept längre ner)
Shawarmakrydda enligt mig:
1 msk malen spiskummin
1 msk korianderpulver
1 msk vitlökspulver
1 tsk kardemumma
1/2 msk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk mald cayennepeppar
1 tsk mald svartpeppar
1/2 tsk mald kanel
Servera med färdig kebabsås eller gör en enkel variant så här
2 dl turkisk yoghurt
2 msk majonnäs
1 msk ketchup
1 pressad vitlöksklyfta
Cayennepeppar
Salt
Tillbehör
Pitabröd eller libabröd
Skivad rödlök blandad med hackad bladpersilja
Skivad gurka
Skivad tomat
Citron
Feferonis
Kebabsås
Gör så här:
– Blanda ihop kryddorna i kryddblandningen
– Bryn köttet i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen
– Blanda ihop ingredienserna till såsen och häll över köttet
– Kör på låg i 8-9 h eller hög i 6-7 h
– Lyft ur köttet och använd två gafflar för att dra isär köttet, lägg sedan tillbaka köttet och låt dra i ca 30 minuter
– Gör kebabsåsen
– Lyft ur köttet och servera med tillbehören
Sen måste jag även tipsa om denna!
Slökoktkebablimpa med rödbets- och granatäppelsallad
Den här är fullkomligt amazin! Det är ett slökokifierat recept från Zeina och rödbets och granatäppelsalladen är busenkel att göra och är så värt det!!
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
0 comments on “Kebab i slowcookern”Add yours →