Kålroten är en underskattad pärla! Den passar utmärkt till det mesta- du kan ugnsrosta som pommes frittes eller göra mos eller som jag gör här- baka den under dagen i din Crock-Pot till den är mjuk och servera med smör och salt. Kålroten är kalorisnål och har lite kolhydrader vilket gör att den passar till bl a LCHF.
Nu hade jag en lite lyxigare smaksatt olivolja men det går bra att blanda olivolja med fryddor såsom timjan, rosmarin, basilika mm
Kålrot i Crock-Pot
Ingredienser:
1 kålråt ca 300-400 g
Olivolja blandat med kryddor och salt
Gör så här:
Lägg ner ett bakplåtspapper som du klippt av hörnen på i din Crock-Pot. Dela kålroten på hälften och lägg ner i Crock-Poten och häll över olivolja. Kör på låg i 6-8 h ( ja, det tar tid, är den större- lägg på någon timme eller dela i mindra bitar)
0 comments on “Kålrot i slowcookern”Add yours →