I Världens mat- tävlingen innan jul så var ett önskemål just Jerk chicken och jag blev så sugen på detta. Jag googlade järnet och det resultarade i detta recept. Så sjukt gott!
Tillsammans med coleslaw och ananas så blev det så underbart gott. Jag åt en gång med ris och en gång med potatis och sötpotatispommes. Lika gått båda två 🤩🤩
Jerk chicken
6 portioner
1 kg kycklinglårfiléer
4 st salladslökar, skivade
4 st vitlöksklyftor, hackade
1 röd lök, hackad
1-2 st röd chili i tunna skivor eller 1-2 tsk chiliflakes
1 msk riven färsk ingefära
3 msk japansk soja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk torkad timjan
1 tsk kanel
0,75 dl brun farinsocker
2 krm muskot
2 tsk salt
1 apelsin, skuren i skivor
1 lime, skuren i skivor
Olja att steka i
Till servering
Hackad salladslök
Färsk ananas
Coleslaw
Ris eller hemmagjord pommes på potatis och sötpotatis
Gör så här:
- Bryn kycklingen i en stekpanna eller direkt i din slowcooker/tryckkokare om den har den funktionen.
- Lyft ur kycklingen och bryn salladslök, rödlök, vitlökshack och chili i olja.
- Lägg ner kyckling och lök och chilifräset och resten av ingredienserna i slowcookern/tryckkokaren.
- Lägg på den skivade apelsinen och den skivade limen på toppen.
- Kör på LÅG i 4-5 h eller HÖG i 2,5-3 h eller MEAT i 50 minuter i tryckkokaren.
- Tryck lite på limen och apelsinen, lyft sedan ur apelsin och limen ur slowcookern.
- Tryck sedan sönder kycklingen lite och låt stå en liten stund.
- Servera med tillbehören.
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
Du är fantastisk! Tack för all recept du delar med dig.❤
Men åhh ❤️❤️🙏🙏🥰 tack!