Efter en vecka av apokalypsmat i Dalarna är det dags för lite verklighet.
Hamburgare, pommes frites, glass, chips… ni fattar- en typisk semestervecka med extra tröstätning pga solbrist. Ibland är det skönt att bara gå loss helt och det som är intressant är att efter en sån här vecka så är jag bara sugen på nyttig mat. Så jag tog tillfället i akt och gjorde dessa burgare som var en 10 av 10 möjliga. Så mumsigt och såsen till blev sååå bra kombo.
Halloumiburgare
200 g halloumi
200 g zucchini
150 g morot
1 ägg
Salt
Persillade
Vitlökspulver
Vitlökssås
1 dl kvarg
1 dl matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk honung
Örtsalt
Ris
Råris
Äpple
Russin
Riv allt till burgarna på det grövsta på rivjärnet. Bland allt och gör burgare med händerna. Kläm ut vätska innan du lägger dem i pannan. Stek på medelvärme tills de blir bruna på båda sidorna.
Blanda allt till såsen och koka ris och blanda i äpple och russin mot slutet.
Yummy 🙂
0 comments on “Halloumiburgare med yoghurtsås”Add yours →