Flankstek teriyaki med paprika och sockerärtor- Veckans recept Coop Folkparken

Detta inlägg är ett samarbete mellan Coop Folkparken i Södertälje och Lindas Mathörna

Flankstek är en köttbit som blir så god och är enkel att tilllaga. Det är alltid en fördel om man har en kötttermometer, då vet man när köttet är precis som man vill ha det 🙂 Här använder jag en färdig flaska med teriyakisås och serverer med ris och grönsaker. Väldigt enkelt och väldigt gott

Flankstek teriyaki med paprika och sockerärtor

4 – 6 portioner
500-600 g flankstek
1 flaska Teriyakisås
1 paprika
1 påse sockerärtor
1 knippe salladslök

Till servering
Ris

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150 grader
  • Salta och peppra flanksteken runt om
  • Bryn flanksteken hel i smör i en stekpanna så den får fin stekyta
  • Lägg flanksteken i en ugnsform och stick in en stektermometer i mitten
  • Stoppa in ugnsformen i ugnen och kör i ca 10 minuter tills innertemperaturen är 58 grader. (om du inte har en så kolla köttet var 5 minut genom att skåra köttet med en kniv för att se om den är klar)
  • Ta ut flanksteken och låt vila medan du skivar grönsakerna
  • Lägg upp grönsaker och ris på en tallrik
  • Skiva flanksteken och lägg på tallriken tillsammans med grönsakerna och riset
  • Häll teriyakisåsen över köttet

Slowcookerkokboken
Slowcookerkokboken finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

0 comments on “Flankstek teriyaki med paprika och sockerärtor- Veckans recept Coop FolkparkenAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *