Rotfrukternas tid är här så då gillar jag att stoppa i dem lite överallt för att fylla upp rätter och tillsätta smak. Denna fisksoppa är som en blandning av smaker från klassiska rotfrukter och thailänska smaker. Det blir en underbar kombination.
Prova dig fram med kryddor vad du gillar, man kan egentligen leka hur mycket som helst med sådana här soppor när man vet basen. Du har i fisk och kokosmjölk på slutet och koka gärna upp om du kör den i den multifunktionella Crock-Poten eller Crock-Pot Express.
Fisksoppa med kokosmjölk, curry och rotfrukter
4-6 portioner
400 g vit fisk (beroende på ekonomi – alaska pollock, torsk, sej)
400 g lax
2 potatisar
2 morötter
1 stor palsternacka
1 gul lök
3 fiskbuljongtärningar
1 klyfta vitlök
olja, till stekning
2 burkar krossade tomater
3 msk tomatpuré
(ev 1 tsk fisksås)
2 dl vatten
1 tsk chiliflakes
1 msk curry
1 pressad lime
salt och peppar
Ha i när soppen kört 7-8 h
1 burk kokosmjölk
Gör så här
Bryn chiliflakes, curry, hackad lök och vitlök på medelstark värme någon minut så smakerna kommer fram. Häll i resten av ingredienserna förutom fisk och kokosmjölk och kör enligt följande:
Crock-Pot: 7-8 h på låg
Crock-Pot Express: 30 min på tryckkokning
Häll sedan i kokosmjölken och fisken och kör antingen 30-40 minuter på hög eller koka upp om du har den funktionen och låt koka i ca 5 minuter
Gå in på mina andra kanaler- Instagram och Facebook– och följ mig i min matlagning i vardagen
0 comments on “Fisksoppa med kokosmjölk, curry och rotfrukter”Add yours →