Det var dags för höstens första riktiga köttgryta!! Sååå god! Balsamvinägern gör stor skillnad och allt bara smälter i munnen.
Jag stekte både lök, vitlök, champinjoner och kött för jag hade tid och smakerna tar ett rejält kliv upp om du gör det. Så ta 5 min extra och klicka i smör i stekpannan för sen blir du lycklig i flera dagar efter…. (om det blir över till luncher dvs 😊)
Burgundisk gryta
1 kg högrev, skuren i mindre bitar
2 buljongtärningar, 1 kött och 1 mörk oxbuljong
4 lagerblad
0, 5 dl balsamvinäger
2 vitlöksklyftor, hackade
2 stora gula lökar, hackade
2 morötter i skivor, skalade och skurna i stora slantat
2 msk tomatpure
1 burk krossade tomater
10 st färska champinjoner, skurna i halvor
2 dl vatten
1 msk torkad persilja
Gör så här:
Värm upp stekpannan till medelhög värme och stek lök och vitlök i smör. Stek sedan champinjoner och sist köttet så det får färg runt om.
Lägg ner allt i crockpoten och lägg ner lagerbladen. Kör på låg i 6-8 h.
Servera med ris och röd vinbärsgele.
0 comments on “Crockpot – Burgundisk gryta ”Add yours →