Behöver jag ens säga att man saknar pizza när man försöker hålla kalorinivån på en rimlig nivå… nej, tänkte väl inte det. Då funkar detta alldeles utmärkt som substitut.
Botten får lite mera smak av blomkålen och det gillar jag. Sen lägger man ju bara på det man har hemma och hokuspokus /” så har du en nyttig och mumsig pizza!
Pizzabottnen
1 blomkålshuvud
80 g mandelmjöl (jag körde på fettreducerat mandelmjöl )
1 msk oregano
3 ägg
Tomatsås
1/2 burk passerade tomater
1/2 dl tomatpure
Valfria kryddor
Topping
Skinka
Champinjoner
Paprika
Zucchini
Körsbärstomater
Riven ost
Bryt av blomkålsbuketterna och mixa tills det liknar ris. Blanda blomkålsflis med ägg och mandelmjöl och kryddor och tryck ut på ett bakplåtspapper.
Förgrädda pizzabottnen i 25 minuter i en ugn på 200 grader, tills den är gyllenbryn.
Lägg på sås och toppingen och in i ugnen i 5- 10 minuter till.
0 comments on “Blomkålspizza med skinka och zucchini”Add yours →