Jag älskar grönkål och jag älskar glögg! ’
Denna variant av kålpudding blir extra julig med glögg och passar perfekt att köra igång på på en förmiddag medan du julstökar och sedan är det bara att koka potatis och vispa ihop lite sås så är allt klart
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook
Kålpudding med grönkål, vitkål och glögg
800 g vitkål
200 g grönkål
3 msk ljus sirap
0, 5 smulad mörk oxbuljongstärning
0, 5 msk kinesisk soja
1 dl glögg
Limpan
800 g nötfärs
2 dl mjölk
1 dl ströbröd
2 msk soja
1 tsk Worcestershiresås
0, 5 msk äppelcidervinäger
1 tsk timjan
1, 5 tsk salt
Svartpeppar
Gör så här:
Om du har köpt färdigskivad grönkål så ta några stora nävar och släng ner i slökokaren. Skär vitkålen i mindre bitar och lägg ner den också. Blanda runt. Häll över sirap, smulad buljongtärning, soja och glögg.
Blanda ihop ströbröd och mjölk och låt svälla några minuter. Blanda ner kryddor, soja, vinäger och Worcestershiresås och blanda. Lägg ner färsen och knåda ihop till en limpa som du lägger ner ovanpå kålen.
Sätt på låg i 5-6 h.
Servera med kokt potatis, gräddsås, lingonsylt och grönsaker.
Prova även vanlig kålpudding eller allt i ett- köttfärslimpa med morot, potatis och brysselkål
0 comments on “9 december- Kålpudding med grönkål, vitkål och glögg”Add yours →