Syltkakor, pärlsockerkakor och kakor med smält choklad 🤩🤩 Detta är ett recept med, av och till barn. Kladdigt, fantasifullt och fullt av kärlek.
Min 6 åring börjar vilja leka med mig i köket och det är så roligt! Så vi gjorde dessa kakor för det är enkla, går fort och man kan äta dem snabbt, precis de krav som passar barn 🙂
3 sorters kakor
ca 10-15 st
Mördeg
2 dl smör
4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Topping
Sylt- vi använde jordgubbssylt och drottningsylt
Pärlsocker
Hackad choklad (ca 4 bitar)
Gör så här
– Blanda ihop ingredienserna till mördegen och knåda ordentligt- var noga med att smaka av den…. ofta 😉
– Ta plastfolie och lägg degen i den och rulla ihop då det blir som en lång korv, lägg in i kylen i 30 minuter eller frysen i 10 minuter
– Sätt ugnen på 175 grader
– Ta ut degen och skär i mindre bitar
– Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och följ intruktionerna nedan:
Syltkakor: Rulla ihop bitarna till bollar, lägg dem på plåten och gör en grop med tummen där sylten ska vara. Klicka i valfri sylt. Strössla på pärlsocker om det önskas
Pärlsockerkakor: Lägg de skurna bitarna på plåten och strössla över pärlsocker
Chokladkakor: Lägg de skurna bitarna på plåten. Hacka valfri choklad i mindre bitar och tryck ner bitarna i kakorna
– In med plåten i ugnen i 10-12 minuter
– Ta ut plåten och låt kakorna kvalna ett litet tag
– Ät!
0 comments on “3 olika sorters kakor”Add yours →