Årskrönika: Vad lagade jag 2023

Jag tycker det är så vansinnigt mysigt att sätta mig i soffan och titta på vad jag lagat under året. Jag lagar nästan alltid nya recept och kommer väl på ca 3 recept om dagen så det är lätt att glömma det jag lagat för ett år sedan.

Ett generellt tema under detta år är att jag uppdaterar recepten mer och mer med både tryckkokningsinstruktioner och för gryta på spis så mina recept kan lagas av så många som möjligt oavsett vad du har för maskiner.

Se upp för nu kommer några av mina favoritrecept under 2023 🤩🤩🤩

Januari 2023
Året började med ett gäng riktigt mumsiga recept. Vad sägs om Next level chili con carne med högrev, bacon, rödvin och kakao eller denna grymma rotfruktssoppa med bacon och gremolata topping.

Svenska klassiker verkar ni uppskatta väldigt mycket, denna sjömansbiffsgryta på högrev, potatis, morot och palsternacka blev en hit. Även denna gulasch på köttfärs blev mycket uppskattad

Mycket handlade i mitt liv om mitt lilla trasselsudd Elmo som då var 3 månader och alldeles, alldeles underbar 🥰

Februari
Denna soppa blev jag så nöjd med- Tomat, morot, chili och potatissoppa med fetaost och risoni. Så mycket smak som passar så bra ihop. När man är väldigt trött så passar denna pulled pork med sötpotatis perfekt. Du bara lägger ner allt i slowcookern och kör igång.

Det var snålt förra vintern också så då blev denna linsbolognese med pesto en uppskattad vardags rätt som inte kändes billig alls.

För att känna Afrikas varma vindar, i alla fall i köket så lagade jag denna otroligt goda afrikanska köttfärsgryta med potatis, kokosmjölk och jordnötssmör

Och jag måste slå ett extra stort slag för denna Carnitas på skinkstek med öl, apelsinjos och lime! Så mycket smak för väldigt liten peng!

En annan stor grej var att jag uppdaterade min första kokbok med tryckkokningsinstruktioner och fotade ett nytt fint omslag- du kan se den här tillsammans med en amazing ragu med citron, vitlök och rosmarin

Mars
Mars blev en riktigt bra matmånad! Svenska klassiker som stuvade makaroner i slowcookern och Nikkaluoktasoppa slog rekord på min blogg. Jag blir så glad när jag ser att mina recept blir så uppskattade 🥰🥰

Billig mat var temat i många recept och recept som köttfärsgryta med vitkål, morot, lingonsylt och grädde och denna köttfärssoppa med morot, potatis, bacon och grädde var recept som blev så goda med billiga ingredienser.

Lite asiatiska smaker finns i denna väldigt enkla kycklinggryta med röd curry, kokosmjölk och nudlar (på spis).

April

Jag lagade denna grymt goda jordnötskyckling med 2 x chilisås som barnen slukade som vargar och sen hamnade jag i mathimlen med denna grekiska gryta med citron, oregano som toppades med fetaost.

Efter covid så blev det mer uteutflykter och då är dessa tunnbrödrullar perfekta att ta med.

Jag gjorde en Biff a la lindströmköttfärslimpa som blev amazing!

Maj

Det överlägset bästa receptet i maj var denna Köttfärspaj med purjolök och svartvinbärssaft och fetaost. Att ha svartvinbärssaft i olika rätter är för mig en revolution som bara fortsätter lyfta min matlagning.

Sen insåg jag att när man lägger till bacon så blir det mesta godare som denna pulled pork med bacon.

Jag fortsatte med pajtema och gjorde en superenkel libapaj med kassler, purjolök, pesto och fetaost. Perfekt när det börjar bli lite varmare ute.

Sen gjorde jag en grön ärt- och bladspenatröra med citron och vitlök som jag hade på allt resten av månaden 🙂

Juni och juli

Vi måste börja med Sötpotatispommes med riven parmesanost för den knäcker mig jämt. Detta åt jag typ hela sommaren.

Jag fortsätter med mat som lagas i form som t ex denna goda köttfärsgratäng med champinjoner och potatistak och köttfärspaj med mango chutney, curry och purjolök som blev magiskt god!

I tryckkokaren lagade jag risotto! Sommarrisotto i tryckkokare med sparris, parmesan och purjolök blev en succé på alla fronter 🙂

Augusti

Augusti var skördemånad och jag lagade plommonchutney och jag fick galet många tips från er vad man kan göra med plommon, krusbär och röda vinbär.

Jag gjorde också en fantastisk fiskgryta med kokosmjölk.

September

Jag gjorde denna kycklinggratäng med kokosmjölk, sötpotatis och jordnötssmör som är nu en av mina absolut bästa rätter för matlådor! Gör den bara!

Jag plockar hur mycket äpplen som helst och gör äpplemos som jag äter på min havregrynsgröt med pumpakärnor under resten av hösten.

Den här pastagratängen med pesto och vitlöksost blev en riktig hit och blev definitivt en av mina populäraste recept under hösten.

Oktober

Vi började oktober med en pulled pork korean style som fick smaklökarna att dansa av lycka.

Jag försöker göra maten billigare med mer vegetariska rätter och dessa ärtbiffar med pesto blev riktigt bra.

En perfekt matlåderätt med blev denna chorizogryta med tomat, potatis och paprika.

Svenska klassiker är väldigt populärt så denna biff stroganoffgryta på högrev blev riktigt uppskattad hos er.

November

Att göra egna potatisbullar var superenkelt och roligt och detta recept blev så galet uppskattat!

Denna pulled pork med öl, kakao och chipolte kändes perfekt för att trösta sig i mörkret och sen dog jag av lycka av denna ljuvliga tomatsås till pasta med saffran, chili, vitlök och grädde toppad med parmesan

Jag gjorde en vegetarisk variant av Butter chicken som jag kallade Butter potato som blev kanongod!

December

Jag blev galen i saffran och gick bananas med recept som saffransscones, kycklinggryta med saffran och den juliga köttfärsgrytan med saffran, dadlar och grädde toppad med granatäpple och hackade nötter

Nu ser jag fram emot ett nytt spännande matår tillsammans med dig ❤

0 comments on “Årskrönika: Vad lagade jag 2023Add yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *