Köttfärssoppa med morot, potatis, bacon och grädde

Okej, soppsäsongen är definitivt inte över, det är fortfarande blåsigt och regn blandas med snö och matpriserna går inte ner i raketfart heller. Men vem deppar över sånt 😂 jag blev iallfall på mycket bättre humör av denna soppa 😊

Detta var verkligen en ”öppnakylenochtittarvadsomfinns” soppa. Åh, köttfärs, potatis, morot… och bacon! Allt blir bättre med bacon.. och där fanns visst en skvätt grädde också! Och lite torr baguette- den steker vi upp till krutonger och voila! Dinner is served! och alla gillade den dessutom..

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder

Köttfärssoppa med morot, potatis, bacon och grädde
4-6 portioner

600 g köttfärs
6 potatisar, skalade och skurna i bitar
3 morötter, skalade och skurna i bitar
1 pkt bacon a 140 g
1,5 liter vatten
3 köttbuljongtärningar
4 msk tomatpuré
1 msk vitvinsvinäger
1,5 tsk vitlökspulver
1,5 tsk lökpulver
1 msk torkad persilja
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

På slutet
1,5 dl grädde

Topping
Bröd t ex baguette eller rostbröd, skuren i bitar
Smör
Salt

Gör så här

 • Bryn färs och bacon i en stekpanna/gryta eller direkt i din slowcooker/tryckkokare om den har den funktionen.
 • Lägg resten av ingredienserna förutom grädden och kör enligt följande:
  • LÅG 8-10 h
  • HÖG 6-7 h
  • SOUP i 50 min i tryckkokaren
  • Gryta på spis: Koka på svag värme i 30-35 minuter
 • Häll i grädden och kör på HÖG på SLOWCOOK i ca 30 min
 • Stek brödbitarna i smör och lite salt i en stekpanna på medelhög värme.
 • Toppa soppan med brödkrutongerna.

Reklam för mina kokböcker

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

Slowcooking och tryckkokning- en introduktion och 80 recept som alla kan laga – Köp den på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

3 comments on “Köttfärssoppa med morot, potatis, bacon och gräddeAdd yours →

 1. Jag hade gärna velat testa det här receptet, men förstår inte riktigt tiderna. Potatis skurna i bitar blir klara på 5 minuter i min tryckkokare, som inte är en riktig crock-pot utan en knock-off. Morötter går lika snabbt. Och sedan ska det puttra 30 minuter till? Det tar inte ens 30 minuter att laga potatis i en vanlig kastrull. Låter jättegott, jag är bara förvirrad. Min multicooker går inte ens att köra i 50 minuter på soppa 😦 Jag är rätt oroad över att allting kommer bara kokas sönder i min knock-off, där man inte kan välja hög/låg. Men jag vill testa… Låter perfekt för en kylig dag

  1. Du kan absolut köra kortare tid om du vill. Viss potatis tar längre tid och för att få de där smakerna som utvecklas under antingen lägre tid i slowcookern eller i tryckkokaren så kör jag enligt dessa tider. Men du kan absolut justera efter hur din maskin fungerar 😊👍

   1. Tack för svaret! Min knepiga maskin är frustrerande att anpassa så jag bestämde mig istället för att skippa tryckkokandet och göra slökokning istället 🙂 Ser fram emot det! Det ser super gott ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *