Köttfärspaj med mango chutney, curry och purjolök

Denna får heta Evas paj då det var hon som tipsade om denna. Du kan göra köttfärssåsen i slowcookern under dagen eller på spisen direkt.

Pajen bli så smakrik utan att vara stark och mango chutneyn är ju kanon tillsammans med curry.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇.

Köttfärspaj med mango chutney, curry och purjolök
4 portioner

1 färdig pajdeg eller 2 st stora libabröd som jag använder i detta recept

600 g nötfärs eller vegofärs
1 purjolök, skuren i skivor
3 hackade vitlöksklyftor
1 dl mango chutney
1,5 tsk gul curry
3 msk tomatpuré
1 tsk salt
En nypa cayennepeppar

På slutet
1 dl creme fraiche eller växtbaserad fraiche

Topping
2 dl riven ost

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Bryn purjolök och vitlökhacket i smör en stekpanna på medelhög värme i någon minut.
  • Lyft ut löken och bryn sedan köttfärsen eller vegofärsen i stekpanna.
  • Häll i resten av ingredienserna förutom creme fraichen och låt småkoka i ca 10 minuter.
  • Lägg ner 2 stora libabröd i en ugnsform, det går bra att de överlappar varandra litegrann.
  • Rör ner creme fraichen i grytan och rör om så den blandar sig i färsen,
  • Häll ner färsen på libabröden i ugnsformen och toppa med riven ost.
  • Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
  • Servera med en god sallad.

Kokböcker från Lindas Mathörna

Läs mer här

0 comments on “Köttfärspaj med mango chutney, curry och purjolökAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *