Next level chili con carne på högrev, bacon, rödvin och kakao

Är du redo fär chili con carne som lyfter vardagsversionen till nästa nivå? Då är detta receptet för dig! Är du en chilifantast så kan du såklart leka med både sorter och mängd. Jag brukar inte göra maten så stark då barnen ska också äta maten men man kan verkligen testa sig fram här 🤩

Jag använder högrev istället för köttfärs och med bacon, rödvin och kakao så skapas en smakpalett utöver det vanliga! Den blir så mycket godare om du lagar den dagen innan och sedan serverar du den antingen med nachochips och topping eller ris och en sallad.

Här finns en mer klassisk chili con carne som också är fantastiskt god 😊

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder

Next level chili con carne på högrev, bacon, rödvin och kakao i slowcookern/tryckkokaren
6-8 portioner

800 g högrev
1 gul lök, hackad
4-5 vitlöksklyftor, hackade
1 burk krossade tomater (a 390 g)
chili efter smak- 0,5 till 1 röd eller grön chili, hackad
140 g sidfläsk eller bacon, skivade i mindre bitar
0,5 msk vitvinsvinäger
2 köttbuljongtärningar eller 3 msk oxfond med rödvin
3 msk tomatpuré
0,5 msk kakao
1 msk spiskummin
2 tsk oregano
1,5 tsk timjan
2 dl rött vin eller rött matlagningsvin
1 förp färdigkokta bönor eller kikärtor, avrunna
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar

Tillbehör
Förslag 1: Kokt ris, riven ost, sallad, gurka, mango, rödlök, lime och gräddfil
Förslag 2: Nachochips, mjuka tortillabröd, riven ost, majs, feferoni, guacamole, gräddfil, gurka och picklad rödlök

Gör så här:

  • Bryn köttet runt om i en stekpanna eller gryta eller direkt i din slowcooker/tryckkokare.
  • Lyft ur köttet och bryn lök och vitlök snabbt.
  • Lägg ner alla ingrediernser i gryta/slowcookern/tryckkokaren och kör enligt följande
    • LÅG i 8-9 h
    • HÖG i 6-7 h
    • MEAT i 50 min
    • Gryta på spis: koka på låg värme i 60 min
  • Lyft ut köttet och dra isär det med två gafflar och lägg tillbaka köttet i grytan och rör om och låt stå medan du förbereder resten.
  • Servera med dina favorittillbehör.

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR

2 comments on “Next level chili con carne på högrev, bacon, rödvin och kakaoAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *