Ibland blir man så trött på den maten man lagar så nu försöker jag hitta lite nya ’vardagsrätter’ som går fort att göra med enkla ingredienser. Denna mustiga rätt var mitt i prick!
Du steker köttbullarna först och låter de sedan koka i tomatsåsen. Eftersom det är bulgur i köttbullarna så behövs det egentligen inget mer tillbehör… men en sallad är gott till.
Missa inte att följa mig på Instagram (för tips och matlagning i vardagen) och på Facebook
Det går utmäkt att göra denna rätt i crockpotenoxå. .. kör på hög i 3 h
Köttbullarna
600 g nötfärs
100 g bulgur
1 ägg
1 finhackad gul lök
1- 2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
0.75 tsk Salt
Svartpeppar
Tomatsåsen
500 g aubergine
200 g zucchini
1/2 buljongtärning
1 burk tomater
1 dl rödvin eller matlagningsrödvin
Salt och peppar
Blanda ihop allt till bullarna och gör stora bollar av smeten. Fräs dem i olja så de får färg.
Skär aubergine och zucchini i bitar och stek i olja nån minut. Häll på vin och tomater och krydda och lägg i bullarna och koka i ca 15 min så köttbullarna blir klara.
0 comments on “Köttbullar i aubergine och tomatsås”Add yours →