Jag har saknat att laga mat!! Sommar, sol och bad är fantastiskt men det har varit för varmt för att stå i köket.. så nu laddade jag efter att ha ätit en liknande rätt hos min syster och här kommer den 😊 det blev fantastiskt!!
Saftig fläskytterfilé med bulgursallad och mango chutneysås ❤️❤️
Fläskytterfilé
1 kg fläskytterfilé
3 msk soja
2 msk olja
2 tsk worshestersiresås
saft av ½ citron
2 msk honung
2 msk sweet chili
1 msk balsamvinäger
2 pressade vitlöksklyftor eller 2 tsk vitlökspulver
Gör så här
Bryn köttet i stekpanna eller direkt i Crock-Poten. Salta lite.
Blanda ihop ingredienserna till såsen och häll över. Kör på låg i 1 – 1,5 h. Skiva köttet och häll över såsen och låt gärna stå en liten stund så köttet får dra åt sig såsen.
Bulgursallad med ugnsrostade grönsaker
6 port
3 dl bulgur
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
0,5 tsk spiskummin
Lite cayennepeppar
1 burk kikärtor
Grönsaker
1 aubergine
1 zucchini
1-2 paprikor
3 lökar
2 citroner
Gör så här
Koka bulgur med buljongtärning och spiskummin. När det är klart, blanda ner kikärtor och låt svalna.
Skiva och skär grönsakerna i valfria storlekar. Skär citronerna i 3 delar och lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Salta och kör i ugnen på grillfunktion 275 grader ca 10-15 minuter. Vänd gärna efter halva tiden.
Blanda ihop allt i en stor skål
Mango chutneysås
1 burk mango chutney
2 dl yoghurt av valfri fetthalt
Salt
Blanda ihop ingredienserna och salta lite. För lite sting kan man blanda i lite sambal eller srirachia
Viktväktarna
150 g fläskytterfilé- 2 sp
Bulgursallad (1 port av 6) – 4 sp
2 msk sås på lättyoghurt- 1 sp
Hej! Vad kul att du delar med dig av så många crockpotrecept. Kan det verkligen stämma att det räcker med 1-1.5 timme på låg värme här?
Tack 😊 japp, det räcker.. trust me 😊👍