Ibland behöver man ett avbrott från det klassiska fredagsmyset med köttfärs, färdig salsa och gräddfil. Detta var så galet gott att jag nu har den gröna såsen på det mesta. Den kommer definitivt bli bästis med både pulled pork och all annan typ av mexikansk mat och sallader eller typ allt… kanske inte blodpudding, men allt annat!
Det var lite pyssligt med fisken men det var så värt det! Detta är kanske inget man gör en vardagskväll men helt klart en underbar helgmiddag.
Ingredienser
600 g vit fiskfilé t ex torsk, kolja eller Alaska pollock (om man är extra fattig sista veckan innan lön i januari)
3 msk mjöl (jag tog vetemjöl special med fullkorn)
1,5 tsk salt
1,5 tsk malen spiskummin
Chilipulver efter önskemål
2 ägg
1, 5 dl panko eller ströbröd
3 msk rapsolja och margarin
Små tacotubs
Tomater
Gurka
Rödlök
Blanda mjöl, salt och spiskummin i en skål. Knäck äggen och vispa lite med en gaffel. Häll ströbröd eller panko i en tredje skål. Skär fisken i små bitar och rulla först i mjölblandningen, sen äggen och sist ströbrödet. Stek på mellanvärme i en olja och margarinblandning.
Mangosalsa
1 tsk sambal oelek
1 färsk mango
saft av 1 lime
½ tsk salt
Skär mangon i bitar och blanda med sambal, salt och lime.
Magic green sauce
1 avocado
1 dl koriander och persiljablad
2 klyftor vitlök
1- 2 pressade lime
1, 25 dl vatten
1 dl olivolja
1 tsk salt
1, 2 dl pistagenötter (första satser gjorde jag utan för hade glömt dem)
Mixa allt i en mixer, smaka av!
Orginalrecept från pinchofyum
0 comments on “Fisktacos med mangosalsa och magic green sauce”Add yours →