Med vitlök, rödvin och färska tomater tillsammans med en lyxig pasta och riven parmesan så var den lyxmiddagen kirrad.
Och så kan den ju stå hela dagen och bara bli så där fantastisk som bolognese blir i en crockpot.
Gör den idag! Du kommer inte ångra dig ☺
Lyxig Spagetti Bolognese:
4 stora vitlöksklyftor
1 kg köttfärs
1 gul lök
2 buljongtärningar (1 kött och 1 grönsaksbuljongtärning eller 1 kött och 1 oxbuljongstärning för djupare smak )
1 burk krossade tomater
1- 2 dl rödvin
4 hackade tomater
1 dl tomatpuré
1 tsk socker
1 msk äppelcidervinäger
1 lagerblad
2, 5 tsk torkad oregano
1, 5 tsk salt
svartpeppar
Hacka lök och vitlök i bitar. Fräs löken på medelvärme i en stekpanna. Häll ner i pottan.
Fräs nötfärsen och häll även ner den i pottan. Häll sedan ner alla ingredienser (vänta med lagerbladet till sist så det inte smular sönder) och blanda runt.
Ställ på låg i 6- 8 h och bara njut!
Hur ska jag få köttfärssåsen mer matig alltså inte så vattnig
Antingen köper du en såspipett som du kan suga upp överflödig vätska med, eller så lägger du en träslev under locket sista timmen så lite vätska kokar bort 👍