Mat för barn i din slowcooker

Mat för barn i din slowcooker

Alla barn är olika med mat, mina två är som svart och vitt, äpple och ananas, pasta carbonara och nasi goreng… extremt olika alltså om ni inte förstod mina piffiga associationer 🙂

Den ena skulle glatt kunna leva på korv med bröd och pannkakor (utan något på) medan den andra kan mitt under sovläsningen utbrista – Mamma, glöm inte att köpa brysselkål! Försöker inte lägga någon värdering i detta- båda kommer med utmaningar. Som att i ena fallet variera maten såpass att det inte blir korv med bröd varje dag och då jag tröttnat och i vissa lägen lagar en ugnspanna med nuggets, paj, pizza och falafel och sötpotatis så ska de såklart ha allt jag tänkte äta och sen sitter man själv med korv med brödet..😂😂😂

Jag testar alla mina recept på kidsen så jag har iallafall koll på vad mina ungar gillar. Så med detta inlägg tänker jag lista ett gäng recept som är antigen för barn som äter allt och barn som är lite mera selektiva.

Ger er även några hacks som du kan använda på t ex barnkalas och även tips på vad man kan prata om vid matbordet

För barnet som äter allt:

Köttfärslimpa med brysselkål, morot och potatis

Linssoppa med potatis, saffran och citron

Köttfärssås med palsternacka, morot och champinjoner

Honung- och vitlökskyckling

Kasslergratäng

För barnet som är selektiv

Enklaste linssoppan– så enkelt att det är löjligt
Kycklinggryta

Tacogratäng– för vem älskar inte tacos!

Korvsoppa– enkelt, nyttigt och gott!

Kyckling i tomatsås

Köttfärs och rotfruktssoppa

Tom Kha Gai (här svimmade jag av chock)

Kalashack för slowcookern

  • Värm alla korvar i slowcookern- lägg bara i dem och sätt på låg i 2 h- done
  • Du kan även värma köttbullar och prinskorv i den på samma tid.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

0 comments on “Mat för barn i din slowcookerAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *