Indisk afton med Tikka Masalakyckling och Punjabicurry med halloumi

*Detta inlägg är ett samarbete mellan Lindas mathörna och Systrana Khanna och innehåller reklam*

Jag älskar indisk mat!! Men helt ärligt så tycker jag att det är svårt att laga riktigt god indisk mat, det är alltid någon aspekt i smaken som saknas och mycket blir helt okej. Så när jag såg Systrana Khannas produkter så blev jag väldigt nyfiken. Det finns fyra färdiga såser och fyra kryddblandingar. I detta inlägg lagade jag två av såserna med olika ingredienser, återkommer med de två andra senare.

Båsa såserna var heeeelt fantastiska. Tikka masala är ju en klassisk smak och den smakade underbart. Punjabi curryn var något alldeles extra och det var mindre slagsmål om att skrapa upp såsen med brödet när faten var länsade…. 🙂

Färdiga såser i vansinnigt snygga förpackningar

Tikka masala med kyckling
3-4 portioner
700 gram kycklingfilée
1 förpackning Tikka masala från Systrana Khanna
1,5 dl kokosmjölk

Gör så här:
Skär kycklingen i mindre bitar och stek i stekpanna. Häll över såsen och kokosmjölken (eller bara vatten enligt förpackningen) och låt koka ca 10 minuter

Tikka masala med kyckling

Punjabi curry med halloumi och blomkål
3-4 portioner
2 pkt halloumi
1 litet blomkålshuvud
1 förpackning Punjabi curry från Systrana Khanna
1,5 dl kokosmjölk

Gör så här:
Skär blomkålen i mindre bitar och stek i olja i ca 10 minuter så den börjar bli mjuk. Skär även halloumin i mindre bitar. Ta ur blomkålen ur stekpannan och stek sedan halloumin så den får lite färg. Häll på såsen och kokosmjölken och koka ca 10 minuter

Punjabi curry med halloumi och blomkål

Tillbehör:
Naanbröd eller libabröd, värmda i ugn
Ris
Mango
Lime
Koriander
Hackade valnötter

Så gör det enkelt ibland och ät indiskt- på riktigt- fast hemma 🙂

0 comments on “Indisk afton med Tikka Masalakyckling och Punjabicurry med halloumiAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *