8 billiga slowcookermatlådor inför jobbstart

På måndag börjar många jobba igen efter att ha varit lediga över jul och nyår. Denna jul har ju inte varit en bra semesterjul för oss som tar ut semesterdagar. Vi har tre lärare i storfamiljen (min man bland annat) så de märker inte sånt här men vi andra har muttrat… men nästa år vänder det och blir lite bättre..

Jag börjar jobba på måndag och även om jag jobbar hemifrån mer efter Corona startade så behöver jag matlådor. Nästan ännu mer har jag märkt. Ett tag så tänkte jag- Men nu när jag jobbar mer hemma och jag älskar ju att laga mat så jag kan ju laga både lunch och middag. Nop- det funkade inte alls. Det blev bara äggmackor och fryspizza ett tag. Om man inte har med sig mat på jobbet så kan man gå och köpa något gott men hemma så blir det inte så.

Så matlådor behövs och nu i januari så behöver de dessutom vara billiga och gärna gå att variera. Här kommer 8 st recept som är billiga och kan varieras på olika sätt när du ska äta dem. Koka gärna en stor batch av ris och ha och ta fram.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Bahn mi- vietnamesiska smakar som ingefära, lime och vitlök gör denna rätt så smakrik och du kan äta den i libabröd, i baguette och med ris tillsammans med goda tillbehör. Gör den på fläskkarre, fläskytterfile eller skinkstek.

Grekisk allt i ett gryta med fetaost och oliver– en allt i ett gryta som är fullkompigt magisk och bara bli godare dagarna efter du lagat den.

Potatis, purjolök och palsternackssoppa med dadel och nöt-topping– soppa är så bra att ha som lunch, ta med topping och ett gott bröd så kommer resten av dagen bli kanon

Kycklinggryta med aprikoser och mango chutney
Med bulgur och en god sallad är detta en suverän matlåda. Du kan även äta den med pommes eller ris.

Kikärts- och linsgryta med kokosmjölk och mango chutney– en perfekt veggogryta med mycket smak.

Köttfärsås med champinjoner, palsternacka och morötter– dryga ut köttfärsåsen med billiga rotfrukter

Linsgryta med kokosmjölk och äpple– en annan veggorätt som blir så god

Enklaste kycklingen med citron och honung– kycklingben som du kan servera med ris, pasta, klyftpotatis eller bena ut köttet och rulla in i en wrap.

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking

”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag

2 comments on “8 billiga slowcookermatlådor inför jobbstartAdd yours →

  1. Hej och tack för toppenrecept! Eftersom jag är singel brukar jag alltid kolla efter extrapris på förpackade färdigrivna rotfrukter. Helt perfekt att slänga i slowcookern!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *