Tävling: Världens mat- vinn en Crock-Pot

Denna tävling är ett samarbete mellan Lindas Mathörna och Crock-Pot

Mat är livet!
Mat trancenderar språk!
Mat förenar!
Mat integrerar!

Vi kan alla mötas i mat och jag är starkt övertygad om att jag skulle kunna prata mat med vem som helst även om vi inte kan varandras språk och båda skulle få ut något av det samtalet.

Vår relation till mat är något vi delar oavsett var vi kommer ifrån. Vi samlas vid middagsbordet, vi firar högtider, vi skapar nya relationer, vårdar de vi har och kärnan: kärleken till mat och smaker <3

Jag jobbade som lärare några år för nyanlända och när vi inte pratade mat så åt vi mat. Till exempel vinbladsdolmar som de minsann lagat på morgonen (!!!) innan skolan och tryckte i mig 🙂 jag var gravid och typsikt svenskt tänkte: jag tar 1 st. HA!! lagom blev utkickad genom fönstret och min äldsta sons graviditet består av fattoush, vinbladsdolmar och baklava. Det var inte synd om mig <3

Här finns ett inlägg när vi lekte med matkulturer och de skulle äta silltårta och rabarberpaj 🙂

Min dröm är att bara få åka runt i världen och äta saker och prata med de som lagar maten och få historien bakom både maten och människorna.(medan jag drömmer så finns det redan nu personer som gör det, se tips längre ner)

Alla matkulturer har måltider som baseras på långkok så nu är det dags att lyfta fram världens mat tillagad i en Crock-Pot!

Crock-Pot har ett tema som heter Världens Mat och tillsammans så kör vi nu en tävling för att lyfta fram alla era fantastiska recept som har sitt ursprung i olika delar av världen och där du kan vinna en Crock-Pot Timeselect som är deras nya modell.

Så vad händer nu?

Nu vill jag ha DINA recept! Jag vill bli överöst (hörde ni…. ÖVERÖST!!!!!) med recept från hela världen så jag kan ”översätta” dessa recept till att lagas i Crock-Poten.

Grytor, soppor, köttbullar, kött, vegetariskt, kyckling- hit me!! Din mammas gryta, pappas soppa, farmors söndagmiddag eller din egen ihopkomponerade specialrätt.

Mat från Irak, Turkiet, Tanzania, Iran, Kroatien, Brasilien, Syrien, Pakistan, Libanon, Marocko, Indien, Colombia (plus alla andra länder men får inte plats med alla) – jag vill ha dem!!!

Tävlingen

1. Du skickar in ditt recept till mig linda@lindasmathorna.se
I mailet skriver du:
– Receptet (ingredienser och instruktioner)
– Vilket land rätten kommer ifrån
– Din relation med rätten. Har du ätit denna rätt vid någon högtid eller annan speciell tid i livet eller är det din bästa vardagsrätt?

(Bry dig inte om att det inte är en recept som är anpassat för slowcooking, det fixar jag! Ovanliga ingredienser? Inga problem 🙂 jag bor i Södertälje, här finns allt!) Sista dag att skicka in är söndagen 6 december.

2. Prenumerera på min blogg genom att lämna din mailadress längre ner på sidan.

Vad händer sen?

Jag väljer ut tre recept som jag provlagar veckan efter sista tävlingsdag och anpassar receptet för Crock-Pot och provsmakar sedan (jättejobbig uppgift 🙂

– Jag väljer ut en vinnare som vinner en Crock-Pot Timeselect. Vinnaren får även sitt recept publicerad på denna blogg samt på Crockpot.se.

När du skickar in ditt recept så godkänner du att Lindas mathörna och Crock-Pot får publicera ditt recept med ditt namn. Innan något publiceras så kommer du bli kontaktad av någon av oss. Tävlingen pågår t o m 6 december. Vinnaren kommer bli kontaktad under vecka 51 .

Tips för mörka höstkväller när du äter din goda mat- titta på Somebody feed Phil på Netflix- där hyllas mat och människor från hela världen!

Snart kommer min slowcookerkokbok 🙂 nu kan du förbeställa den via Isaberg Förlag HÄR. Den kommer även säljas via Bokus och Adlibris när den släpps.

Följ mig på Instagram och Facebook för mer matlagning i vardagen

0 comments on “Tävling: Världens mat- vinn en Crock-PotAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *