Pizzamania inför nyårdagen!

Nyårsdagen är på söndag och även om de flesta planerar nyårsmaten så är nästan pizzan på nyårsdagen snäppet viktigare för mig 🙂

Det finns ju 1000 olika pizzor på olika bottnar. Jag älskar att göra pizza på libabröd men har nu gjort pizzadeg på torrjäst som blir toppen efter att ha kalljäst under natten eller över dagen.

Längre ner finns några recept på dessa mumsiga pizzor 🤩🤩

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Grundpizzadeg på torrjäst- 4 stora pizzor (ca 8 portioner)
1 påse torrjäst
1 200 g vetemjöl (helst special)
4 tsk salt

7 dl kallt vatten

Gör så här:

  • Blanda ihop torrjäst, mjöl och salt i en stor bunke. Låt stå 10 min. Detta är viktigt för att torrjästen måste aktiveras tillsammans med mjölet.
  • Häll på vattnet och knåda ihop till en deg.
  • Låt jäsa 10-12 h i rumstemperatur.
  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Dela degen i 4 bitar och kavla ut så de blir lika stora som en ugnsplåt.
  • Toppa med det du tycker om (se förslag nedan).
  • Grädda mitt i ugnen i 10- 15 minuter.

Tomatsås: två snabbvarianter och en slökokt
Basic tomatsås

  • 400 g passerade tomater
  • 1 dl ketchup
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 krm salt
  • 1 tsk torkad oregano

Tomatsås med pesto

  • 400 g passerade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk röd pesto
  • 1 krm salt
  • 1 tsk torkad oregano

Den godaste pizzasåsen i slowcookern

Förslag på topping

  • Skivad julskinka, champinjoner, riven ost
  • Grönkål, 6 dadlar i bitar, skivad rödlök.
  • Salami, paprika, skivad rödlök och skivad tomat
  • Skinka, ananas, banan och curry (ja, jag tycker om frukt på pizza 😂)
  • Riven halloumi och grönkål och kokta rödbetor i tunna skivor.
  • Fetaost, salami, oliver, paprika och skivade tomater.

Andra pizzor att älska

Kantarellpizza to die for!

0 comments on “Pizzamania inför nyårdagen!Add yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *