Toppingen gör allt och går att variera hur mycket som helst. Denna soppbas är väldigt mild, billig och enkel. Sedan är det toppingen som ger rätten karaktär och även tillbehören.
Jag åt denna med stekt bacon, machesallad och salladsmix av pumpakärnor, solrosfrön och pinjenötter. Till det levainbröd med smör, salt och vitlökspulver i ugn. Men du kan variera med t ex fetaost, olika grönsaker, kyckling och servera med lyxig fryspizza eller hemmagjord calzone på libabröd. Skriv gärna i kommentarerna vad din favorittopping är 😀
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇

Tomat- och potatissoppa i slowcookern med creme fraiche och bacon
4 portioner
Soppbas
5-6 potatisar, skalade och skurna i mindre bitar
1 burk krossade tomater
1 liter vatten
2,5 grönsaksbuljongtärningar, skurna i mindre bitar
3 msk tomatpuré
1 tsk vitlökspulver
0,5 tsk salt
Vitpeppar
På slutet
2 dl creme fraiche
Topping
Stekt bacon
Machesallad
Mix av frön
Serveras med:
Bröd med smör, salt och vitlökspulver som gått i 200 grader i ugn 5-10 min.
Gör så här:
– Lägg ner alla ingredienser till soppbasen i slowcookern och kör på LÅG i 8-10 h eller HÖG i 5-7 h.
– När det är daga att äta, rör ner creme fraichen och kör på HÖG i 30 min.
– Servera med topping of your choice
Alternativ topping:
– Fetaost, sockerärtor och stekta brödkrutonger.
– Stekta korvbitar (kryddiga för de som gillar det, hot dogs för den mindre generationen)
– Kycklingbitar med tunt skivad zucchini och paprika
Alternativ tillbehör
– Gör egen libapizza calzonestyle
– Värm en lyxigare fryspizza och skär upp i mindre tårtbitar till soppan

Slowcookingkokböcker
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
0 comments on “Tomat- och potatissoppa i slowcookern med creme fraiche och bacon”Add yours →