Thaiinspirerad pulled beef med mangosallad med salladslök, lime och vitlök

Innehåller reklam för min slowcookingkokbok- Kom i form med din slowcooker

Detta är ett recept från min senaste slowcooking-kokbok som jag tänkte kan passa efter all julmat 🥰! Den är amazing! Detta är en rätt som är riktigt vacker att titta på och smakerna är fantastiska. En perfekt bjudrätt där man kan få så mycket smak utan onödigt många kalorier. Ingen kommer tro att detta är en kalorisnål rätt. Du kan servera rätten med ris men prova gärna att göra sötpotatisbrödet, det tar det till en annan nivå. Receptet på sötpotatisbrödet finns i kokboken.

Du kan köpa Kom i form-kokboken på BokusAdlibris eller Isaberg Förlag

Kom i form med din slowcooker

Thaiinspirerad pulled beef med mangosallad med salladslök, lime och vitlök
8 portioner

Näringsvärden per portion med ris:

Kcal: 414
Protein: 28,6 g/28 %
Kolhydrater: 35,6 g/ 34 %
Fett: 17,8 g/38 %

Ingredienser
1 kg högrev
2 röda lökar, skivade
3 vitlöksklyftor, hackade
2 msk färsk ingefära, riven
0,5 – 1 röd chili, hackad
1 citrongrässtång, delad i 3 delar
2 msk oyster sauce
1 dl japansk soja
2 lime, saften
1 tsk salt

0,5 msk rapsolja

Mangosallad
250 g mango, i bitar
3 röda paprikor, hackad
7 salladslökar, skivade
Saften från 1,5 lime
2 msk riven, färsk ingefära
2 vitlöksklyfta, riven
4 msk japansk soja
1 tsk chiliflakes

Till servering

Kokt ris från 240 g okokt ris
Färsk koriander

Gör så här:

  1. Bryn köttet i oljan i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen. Sänk värmen och bryn sedan lök och vitlök på medelvärme i 2-3 minuter.
  2. Banka på citrongräset med t ex handtaget på en större kniv så gräset spricker lite. Då kommer mer smak ut ur gräset.
  3. Lägg ner köttet och resten av ingredienserna till köttet i slowcookern och rör om.
  4. Kör på LÅG i 8-10 h eller på HÖG 6-7 h eller MEAT i 50 min i tryckkokaren.
  5. Lyft ur köttet och lägg i en djup tallrik. Ta två gafflar och dra isär köttet ordentlig. Lägg sedan tillbaka köttet i slowcookern så köttet får dra åt sig av såsen.
  6. Blanda ihop ingredienserna till salladen.
  7. Servera antingen med ris eller sötpotatisbrödet.

Glutenfritt: Ja, om du serverar med ris och inte sötpotatisbrödet.
Laktosfritt: Ja

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR

1 comment on “Thaiinspirerad pulled beef med mangosallad med salladslök, lime och vitlökAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *