Filmjölkslimpa med rågsikt, grahamsmjöl, aprikoser och linfrö

Nu har jag gett mig fanken på att jag ska baka mig igenom denna våg av höjda matpriser. Jag har ju en guldgruva av olika saker i skafferiet! Denna limpa kan man variera i oändlighet! Jag hittade lite linfrö, grahamsmjöl, rågsikt, vetemjöl och gjorde slut på aprikospåsen som först var en ingrediens i en gryta, sen som smaksättning i bröd.

Det går utmärkt att byta ut filmjölken mot naturell yoghurt också. Ska testa att göra en glutenfri variant också och även med vegetabilisk grund, typ soygurt eller havrebaserat.

Det bästa med den här limpan är att du blir så mätt på en skiva. Inte alls som fluffiga rostbröd som mättar i 1 sekund.

Filmjölkslimpa med rågsikt, grahamsmjöl, aprikoser och linfrö
Börja med att sätta på ugnen på 175 grader på varmluft eller över- och undervärme

  • Blanda ihop dessa ingredienser i en stor bunke:

3 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
2,5 dl grahamsmjöl
2 msk linfrö
1 msk bikarbonat
1 tsk salt
10 torkade aprikoser, skurna i småbitar

  • Rör sedan ner detta:

1 msk sirap
5 dl filmjölk

  • Rör runt ordentligt så allt blandar sig ordentligt. Degen kommer vara jättekladdig, den ska vara så.
  • Smöra och ströbröa en brödform och häll ner degen i formen och platta till lite.
  • Strö över salladstoppingmix, solroskärnor eller pumpakärnor.
  • Sätt in i ugnen i 55 minuter (om du gör över- och undervärme ska brödet gräddas i nedre delen av ugnen.
  • Själp försuktigt ur brödet med hjälp av en smörkniv som du drar mellan bröd och form och vänd sedan upp och ner på formen.
  • Brödet är saftigt i 3-4 dagar, sen är den supergod att rosta

Andra brödrecept

Ny kokbok i höst 🤩 Kom i form med din slowcooker!

Jajamensan, det är klart det kommer en till kokbok! Denna gång tar jag avstamp i mångas önskan att kaloriberäkna recept och hålla ner på kalorierna. Läs mer om den nya kokboken här

Leker med olika maträtter för omslagsbild till nya kokboken

Slowcookingkokböcker

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och

0 comments on “Filmjölkslimpa med rågsikt, grahamsmjöl, aprikoser och linfröAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.