Kryddig kebabig kyckling i ugn med hemmagjorda pommes

Sommarkänsla på denna! Man kan absolut grilla denna kyckling, då blir den nog ännu godare!

Jag lagade båda sakerna samtidigt på varmluftvärme vilket är perfekt för de tar ungefär lika lång tid. Gjorde pommesen först och körde in och fixade sen kycklingen så den åkte in kanske 10 min efter och det blev klart typ samtidigt. Körde pommesen lite med grill på slutet för lite färg 😊

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇.

Kryddig kebabig kyckling i ugn med hemmagjorda pommes
6 portioner

Pommes

8-10 potatisar, sköljda med skalet på
1 msk rapsolja
1 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
Lite malen svartpeppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader, varmluft
  • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt
  • Skär potatisen i pommesform och bred ut på bakplåtspappret.
  • Ringla över olja och kryddor och blanda om med en stekspade. Kör in plåten i ugnen. Kör i ca 40 minuter.

Kycklingen

1 kg kycklingfiléer
1 msk rapsolja
0,5 dl ketchup
0,5 msk worshestershiresås
1 tsk spiskummin
2 msk tomatpuré
1-2 krm chilipulver
1 pressad vitlökklyfta eller 1 tsk vitlökspulver
1 msk pressad citron
1 tsk salt
Lite cayennepeppar

Gör så här:

  • Blanda ihop ingredienserna till såsen och lägg i kycklingfileerna och rör om så kycklingen får sås överallt.
  • Lägg ner kycklingbitarna i en ugnsform och sätt in i ugnen ca 30 minuter.
  • Servera med kebabsås eller srirachiamajonäs. Jag hade vitlökskebabsås, röd kebabsås, srirachiamajonäs och paprikaröra 😂 för det finns inget som heter att man har för många såser..

Kokböcker från Lindas Mathörna

Läs mer här

0 comments on “Kryddig kebabig kyckling i ugn med hemmagjorda pommesAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *