Detta är en dans av fräacha och somriga smaker. Citron, houng och mynta är superbra smakkompisar och pistagenötterna blir en perfekt slutlig touch.
Jag åt denna pulled i wrap här, men sen åt jag den med pestopasta och som topping på pizza, så variationsmöjligheterna är många här 🤩

Superfräsch pulled pork med citron och myntasås och pistagetopping
800 g fläskytterfilé
1 citron, saft och zest
2 msk honung
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl vatten
1 tsk salt
Myntasås
2 dl gräddfil eller creme fraiche
1 näve färsk mynta, hackad
1 msk honung
0,5 msk pressad citron
0,5 tsk salt
Servering
Libabröd
Sallad
Gurka
Hackade pistagenötter
Gör så här
- Bryn köttet i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
- Lägg ner köttet och resten av ingredienserna i slowcookern och kör på LÅG i 7-8 h eller HÖG i 5-6 h.
- Dra isär köttet med gafflar och låt stå ca 30 min till på HÖG så köttet får dra åt sig av såsen.
- Blanda ihop ingredienserna till såsen.
- Servera i wrap med sallad, gurka, sås och hackade pistagenötter.

Ny kokbok i höst 🤩 Kom i form med din slowcooker!
Jajamensan, det är klart det kommer en till kokbok! Denna gång tar jag avstamp i mångas önskan att kaloriberäkna recept och hålla ner på kalorierna. Läs mer om den nya kokboken här

Slowcookingkokböcker
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

0 comments on “Superfräsch pulled pork med citron och myntasås och pistagetopping”Add yours →