Superfräsch pulled pork med citron och myntasås och pistagetopping

Detta är en dans av fräacha och somriga smaker. Citron, houng och mynta är superbra smakkompisar och pistagenötterna blir en perfekt slutlig touch.

Jag åt denna pulled i wrap här, men sen åt jag den med pestopasta och som topping på pizza, så variationsmöjligheterna är många här 🤩

Superfräsch pulled pork med citron och myntasås och pistagetopping

800 g fläskytterfilé
1 citron, saft och zest
2 msk honung
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl vatten
1 tsk salt

Myntasås
2 dl gräddfil eller creme fraiche
1 näve färsk mynta, hackad
1 msk honung
0,5 msk pressad citron
0,5 tsk salt

Servering
Libabröd
Sallad
Gurka
Hackade pistagenötter

Gör så här

  • Bryn köttet i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
  • Lägg ner köttet och resten av ingredienserna i slowcookern och kör på LÅG i 7-8 h eller HÖG i 5-6 h.
  • Dra isär köttet med gafflar och låt stå ca 30 min till på HÖG så köttet får dra åt sig av såsen.
  • Blanda ihop ingredienserna till såsen.
  • Servera i wrap med sallad, gurka, sås och hackade pistagenötter.

Ny kokbok i höst 🤩 Kom i form med din slowcooker!

Jajamensan, det är klart det kommer en till kokbok! Denna gång tar jag avstamp i mångas önskan att kaloriberäkna recept och hålla ner på kalorierna. Läs mer om den nya kokboken här

Leker med olika maträtter för omslagsbild till nya kokboken

Slowcookingkokböcker

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är slowcookerkokbok-1152x1536282297789852135621448087..jpg


1 comment on “Superfräsch pulled pork med citron och myntasås och pistagetoppingAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *