Sjömansbiff på högrev i slowcookern med pressgurka

Sjömansbiff på högrev i slowcookern med pressgurka

Meeen vad underbart det är att kunna steka i sin crockpot! Förenklar så mycket och allt bara blir klart på 10 minuter för att sen få stå och gotta ihop sig 😊

Det här var, enligt min man, den bästa sjömansbiffen jag gjort och jag kan bara hålla med! Soja och tomatpuré i gjorde den smakrik och lite rundare i smaken 😊 jag gillar att ha morötter i och man kan även slänga i rödbetor om man känner sig lite busig 😉

Sjömansbiff på högrev

1 kg högrev

2 gula lökar

6 potatisar

3 morötter

2 st lagerblad

2 msk tomatpuré

1 köttbuljongstärning

1 msk kinesisk soja

2 dl vatten

33 cl ljust öl

Salt och peppar

1, 5 msk maizena och lite vatten för att reda med på slutet om man vill

Gör så här

Skiva potatis, morötter och lök och skär köttet i bitar. Bryn lök och kött i din Crockpot eller stekpanna i smör. Lägg i potatisen och morötterna och resten av ingredienserna (utom maizena)

Kör på låg i 6-7 h (det är svårt att korta ner denna tid på hög då det tar ca 6 h för rotsakerna att bli mjuka)

Om du vill reda så ta maizena och lite vatten och rör till en vit smet och häll i grytan och låt stå några minuter till..

Servera med pressgurka.

Titta vad fint det blir när jag steker i min DuraCeramicgryta 😀😀👍👍


 

5 comments on “Sjömansbiff på högrev i slowcookern med pressgurkaAdd yours →

  1. Hej!
    Detta verkar smaskens! Ska jag tillreda i morgon.
    Men du har väl glömt att notera öl i recepttexten för sjömansbiff eller ser jag dåligt?

    1. Hej Ulf
      Vad roligt att du ska prova denna. Du har helt rätt! Jag har glömt att skriva in detta. Tack för att du sa till. Jag ändrar nu. 👍😊
      Lycka till

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.