Italiensk pulled chickenwrap med parmaskinka, pesto och fetaost

Detta blir min lunch hela sommaren!! När jag gör recept så är det som hjärnan bara letar efter saker jag är sugen på och sen är det som en glödlampa som tänds och BAM! där satt receptet 😊 sen kan jag inte släppa det tills jag gjort det 😂 lätt besatt men det får gå under kategorin ”saker som är okej att vara knäpp och besatt över”.

Du gör kycklingen i slowcookern och sedan fyller du ett libabröd med kycklingen, babyspenat, fetaost och pesto. Du viker ihop den och steker… OMG! Doppa den hemskt gärna med en avokado o limesås, antingen köpt eller denna.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇.

Italiensk pulled chickenwrap med parmaskinka, pesto och fetaost
6 wraps

800 g kycklinglårfileer
10 små tomater
1 msk honung
1, 5 tsk vitlökspulver
1 msk torkad basilika
1 tsk salt

1 msk smör att steka i

Till wrapen:
Libabröd
300 g fetaost
100 g parmaskinka
100 g röd pesto
ca 100 g babyspenat

Gör så här:

  • Blanda ihop basilika, salt och vitlökspulver i en liten skål.
  • Krydda kycklingen med kryddblandningen.
  • Stek kycklingen i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
  • Lägg ner kycklingen i slowcookern.
  • Ringla över honungen och lägg ner tomaterna.
  • Kör på LÅG i 5-6 h eller HÖG i 3-4 h.
  • Tryck sönder kycklingen med en stekspade.
  • Lägg ut libabröden och klipp in till mitten på ett ställe
  • Lägg ut ingredienserna enligt bild nedan (jag har klippt brödet till höger.
  • Vik upp delarna med babyspenat och parmaskinken och vik sedan ihop den så den blir som en tårtbit.
  • Stek i smör eller olja på medelvärme ca 3-4 minuter per sida.
  • Ät på en gång 🤩🤩🤩

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

Slowcooking och tryckkokning- en introduktion och 80 recept som alla kan laga – Köp den på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking

”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

2 comments on “Italiensk pulled chickenwrap med parmaskinka, pesto och fetaostAdd yours →

  1. Testade detta idag. Gjorde lite modifieringar på wrapen efter vad jag hade hemma samt körde den i paninigrill istället för att steka. Det blev väldigt gott, tack för receptet och för den superpepp du erbjuder för matlagning i slow cookers, jag har testat ett antal av dina recept den senaste månaden, fick en ny slow cooker i julklapp. Har haft en tidigare men kom aldrig riktigt igång med den och sen gick grytan sönder. Men nu har jag kommit igång och det känns jättekul! Och gott!:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *