Hurra för köttbullar! Dessa spanska köttbullarn är underbara! Du rullar in dem i ett libabröd med babyspenat, serranoskinka och chimicurri och sen är livet kanon! 🤩🤩

Ny kokbok i höst 🤩 Kom i form med din slowcooker!
Jajamensan, det är klart det kommer en till kokbok! Denna gång tar jag avstamp i mångas önskan att kaloriberäkna recept och hålla ner på kalorierna. Läs mer om den nya kokboken här

Köttbullarna
800 g nötfärs
0,75 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
1 gul lök, grovriven
1 ägg
2 tsk torkad rosmarin
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Tomatsås
2 förpackningar krossade tomater a 500 g
4 vitlöksklyftor, hackade
1 gul lök, hackad
5 msk tomatpuré
1,5 dl vitt vin
1 msk rökt paprika pulver (eller vanligt paprikapulver om man inte tycker om den rökta smaken)
2 tsk torkad rosmarin
Olja att steka i
Servering
Libabröd
Serranoskinka
Chimichurri (se recept längre ner)
Babyspenat
Gör så här:
- Blanda ströbröd och mjölk och låt stå några minuter.
- Rör ner riven lök, ägg, rosmarin, salt, peppar.
- Blanda sedan ner nötfärsen och knåda runt och rulla sedan köttbullar och lägg på en tallrik.
- Stek köttbullarna så de får färg runt om i en stekpanna.
- Bryn lök och vitlök på medelvärme i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen.
- Lägg ner lök, vitlök och resten av ingredienserna till tomatsåsen i slowcookern och rör om.
- Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen. Skaka lite försiktigt så de åker ner ordentligt.
- Kör på LÅG i 6-7 h eller HÖG i 4-5 h.
- Servera i libabröd med serranoskinka, babyspenat och chimichurrisås.
Chimichurri
2 dl hackad persilja
0,5 dl olivolja
1 msk vatten
0,5 dl pressad citronsaft
3 msk schalottenlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, rivna
1 tsk chiliflakes
0,5 tsk salt
Gör så här:
- Blanda ihop ingredienserna och låt stå i kylen en liten stund innan servering.

Slowcookingkokböcker
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris



0 comments on “Spanska köttbullar i tomatsås lagad i slowcookern serverade i libabröd med serranoskinka och chimichurri”Add yours →