Pulled pork i svartvinbärssaft med ugnsbakad färskpotatis, morötter och rädisor

Det bästa är verkligen när man kommer på recept som kräver 3 ingredienser. Jag gjorde en pulled beef i svartvinbärssaft till nya kokboken och insåg att här öppnar en helt ny värld upp sig!

Efter jag gjorde röda vinbärs- och äppelchutneyn så kände jag att fläsk passar väldigt bra med äpplen och sen var hjärnan igång igen 🙂

Jag fick en massa rädisor när jag var ute på tripp i landet och här så ugnsbakade jag dem tillsammans med färskpotatis och färska morötter. Rädisor som får ugnsbakas smakar lite likt sparris tycker jag. Blir supergott!

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder

Pulled pork i svartvinbärssaft
4-6 portioner
800 g fläskytterfilé
2 dl svartvinbärssaft (som späds 1 + 4)
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
0,5 tsk salt

Gör så här:
– Stek köttet i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
– Lägg ner köttet i slowcookern och häll över saft, vatten, salt och buljongtärning
– Kör på låg i 5-7 h eller hög i 3-5 h.
– Tryck sönder köttet med en stekspade och låt stå i ca 15 minuter så köttet får bra åt sig av såsen.

Ugnsbakad färskpotatis, morötter och rädisor
Ca 15 färskpotatisar, tvättade och skurna i halvor eller i tre delar beroende på storlek
1 knippe morötter, tvättade och skurna i mindre bitar
10-15 rädisor
Rapsolja
Salt och vitlökspulver

Gör så här
– Sätt ugnen på 175 grader (jag använder alltid varmluft).
– Lägg ner grönsakerna i en ugnsform eller på ett bakplåtsklädd plåt.
– Ringla olja över och krydda med salt och vitlökspulver, rör om.
– Kör i ugnen i 25-30 minuter.

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking

”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag

5 comments on “Pulled pork i svartvinbärssaft med ugnsbakad färskpotatis, morötter och rädisorAdd yours →

Lämna ett svar till Maria Johansson Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *