Röda vinbärs- och äppelchutney i slowcooker

den

YES! Nu satt den! Jag försökte flera gånger förra året men inget blev bra, men denna gång! Skam, den som ger sig 🙂 ett bra exempel på hur recept ibland måste lagas om och om igen för att det tillsist kommer upp hit på bloggen 🙂

Idag har jag ätit den både på surdegsbröd med sallad och fetaost (Oh yes!) och till pulled pork som jag körde med svartvinbärssaft och ungsbakad färskpotatis, morötter och rädisor (recept kommer).

Röda vinbärs- och äppelchutney i slowcooker
1 liter rensade röda vinbär
2 äpplen, skalade och hackade i mindre bitar
2 dl socker
1 dl syltsocker
1 dl vatten
0,5 dl rödvinsvinäger
1 tsk salt

Gör så här:
– Lägg ner alla ingredienser i slowcookern och rör om
– Kör i 3 h på låg
– Rör om och lägg en träslev under locket så lite vätska kan koka bort och kör 3 h till på låg.
– Häll ner i en glasburk och ställ in i kylen under natten- klart!

Ny slowcookerkokbok i höst
Du har väl inte missat att jag släpper en ny slowcookingkokbok i september 🙂 Förbeställ ”Slowcooking i vardagen” . Förbeställ här

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Göran skriver:

    Min chutney är fortfarande lös i konsistensen efter 5 timmar i pottan. Hoppas den stelnar i kylskåpet!

    1. Linda skriver:

      Hoppas det, annars kan du köra den någon timme med en träslev under locket så lite vätska får koka bort..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *